Bundás kenyér másképp: parmezán sajt kerül a tojásos masszába
Kezdők és időhiányban szenvedők legjobb választása a bundás kenyér, a hagyományos és a sajtos verzió is biztos befutó.
Ha a tökéletes sült zöldség receptjét keresed, akkor ez a tempuratésztában sült cukkini a legjobb választás. A bunda könnyed, ropogós, a zöldség pedig éppen csak annyira puhul meg, hogy azért még roppan, amikor beleharapsz.
A tempura egy japán tésztabunda, amely nagyon hasonlít a hagyományos palacsintatésztához, és elkészíteni sem nehezebb. A sima búzaliszt mellett azonban szükség van hozzá 2 különlegesebb alapanyagra, amelyeket bármelyik szupermarketből beszerezheted. Az egyik a kukoricakeményítő, a másik pedig a rizsliszt, és természetesen a szénsavas ásványvizet vagy szódát se felejtsd ki a tökéletes levegős tésztához.
A végeredmény pedig egy szuper vendégváró, amely előételnek és mártogatósok mellé is remek.
A cukkinit mossuk meg, vágjuk le a végeit, majd vágjuk 3 darabba. Az így kapott hengereket daraboljuk tetszőleges vastagságú hasábokká. Tegyük félre.
A tempurához egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd 2 részletben öntsük hozzá a vizet, és keverjük csomómentesre.
Egy közepes edényben hevítsünk olajat (legalább 3 cm-nyi legyen).
Mártsuk a cukkinihasábokat a tésztába, majd óvatosan helyezzük a forró olajba, és közepes hőfokon süssük őket aranyszínűre (kb. 2-3 perc).
Szedjük őket egy papírtörlőre, és még melegen fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu