Egyszerű kakaós kocka: lekvártól isteni a tészta
A kakaós sütemény elkészítése nagyon egyszerű, kezdő konyhatündérek is sikerrel megalkothatják. A család és a barátok odáig lesznek a finomságért.
Én személy szerint jobban szeretem az egyszerűbb finomságokat: ilyen ez a kakaós kocka is, amely egy kamrasüti, hiszen – általában – otthon is megtalálható alaphozzávalók alkotják. A sütemény tésztája álompuha, köszönhetően a lekvárnak, amelytől pluszízt is kap a finomság.
Milyen lekvárral készüljön?
A tésztába bármilyen lekvár remekül illik. Én barackkal, eperrel és szilvával szoktam összedobni, de áfonyával is nagyon finom. A sütit kockákra vágva, porcukorral szórva kínáld. Ha nagyon édesszájú vagy, tejszínhabbal és bogyós gyümölcsökkel is kipróbálhatod, és vaníliafagyi is szuperül passzol hozzá.
Nem csak összetevőiben szerény, a sütemény elkészítésében is egyszerű. Kezdő fakanáltanocok is bátran nekiállhatnak, hisz csak egybe kell forgatni az alapanyagokat, aztán mehet is a sütőbe.
Egyszerű, puha kakaós kocka
Hozzávalók 12 szelethez
- 25 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 darab tojás
- 18 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2.5 dl tej
- 3 evőkanál olaj
- 3 evőkanál lekvár (eper, málna, szilva vagy barack)
- porcukor a szóráshoz ízlés szerint
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tepsit (24x39 cm) béleljük ki sütőpapírral.
A lisztet forgassuk egybe a sóval, sütőporral és a kakaóval.
A tojásokat keverjük habosra a cukorral, vaníliás cukorral, ezután adjuk hozzá a tejet, olajat és a lekvárt. Ezután a lisztes keveréket apránként adjuk a tojásos keverékhez.
A masszát simítsuk az előkészített tepsibe, majd toljuk az előmelegített sütőbe, és süssük tűpróbáig (sütési idő 30-40 perc).
Az elkészült süteményt hűtsük ki, majd vágjuk fel tetszés szerint (kockákra), majd porcukorral meghintve kínáljuk.
-
2024-04-21 09:28:01
-
2024-04-04 09:36:02
-
2024-03-19 09:32:01
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!