Krémes, epres chiapuding: a hűtő végzi a legnagyobb munkát

epres-chiapuding
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Csak össze kell keverni mindent, majd a hűtőbe tenni, pár óra múlva isteni, pudingos állagú édességet kapsz.

Ha te sem tudsz betelni az eperrel, készítsd el minél többféle formában, ezt a chiapudingot semmiképp ne hagyd ki. A chiamagokat eperpürével, tejjel és joghurttal kell összekeverni, majd állni hagyni, ahogy megduzzadnak, besűrítik a folyadékot, zselés állaguk lesz. 

A desszertet könnyedén elkészítheted vegán verzióban is, a tejet cseréld bármilyen növényi italra (kókusszal és mandulával lesz a legjobb), a joghurtot kókuszjoghurtra válthatod, méz helyett pedig juharsziruppal is édesíthetsz. Utóbbit az eper édességétől függően adagold, ha érettek, zamatosak a szemek, lehet, kevesebb is elég lesz.

Epres chiapuding

epres-chiapuding2

Hozzávalók 6 pohárhoz

  • 400 g eper
  • 250 ml tej (vagy növényi ital)
  • 250 g natúr joghurt (vagy kókuszjoghurt)
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 60 g méz (vagy juharszirup)
  • 90 g chiamag
Recept idők

Elkészítés:

Az epret tisztítsuk meg, vágjuk nagyobb darabokra.

Tegyük a tejjel, joghurttal, vaníliakivonattal és a mézzel együtt egy tálba, majd botmixerrel pürésítsük. Keverjük bele a chiamagot. 

Osszuk szét a keveréket 4-6 tálka, pohár között, majd tegyük őket a hűtőbe minimum 4 órára, de inkább egy éjszakára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük