
Villámgyors, cukormentes chiapuding: a diétádba is beillesztheted

A chiapuding titka a hozzávalók megfelelő arányában és az áztatási időben rejlik. Ha ezeket ismered, egyenes út vezet egy tökéletesen pudingos és krémes desszerthez.
A chiamag zselésítő, vízmegkötő tulajdonságát használod ki, amikor pudingot készítesz belőle. Mindössze egy kis türelemre lesz szükséged, hiszen ahhoz, hogy elérje a vágyott állagot, elengedhetetlen az áztatás. Ezt azonban könnyedén teljesítheted, ha már előző este bekészíted, így egy egészséges és fitt tízórai lesz a jutalmad.
Ez a recept nem használ semmiféle cukrot, így vigyázz arra is, hogy a magokat cukormentes tejben áztasd. Az édesítőd pedig datolyapaszta lesz, amit készen is megvehetsz, de könnyedén elkészítheted otthon is. Ehhez mindössze 8-10 szem aszalt datolyára és 2 evőkanál vízre lesz szükséged. A datolyákat áztasd meleg vízben 20 percig, amikor megpuhultak, szűrd le, és egy aprítógépben a vízzel pürésítsd selymes állagúvá.
Cukormentes chiapuding

Hozzávalók 2 adaghoz
- 3 ek chiamag
- 2 dl cukormentes kókusztej
- 2 ek datolyapaszta
- friss gyümölcs vagy lekvár ízlés szerint
Elkészítés:
A kókusztejet öntsük a chiamagra, adjuk hozzá a datolyapasztát, és jó alaposan keverjük össze őket. Porciózzuk zárható tetejű edényekbe vagy kis tálkákba, majd tegyük őket a hűtőbe, és hagyjuk ázni egy éjszakát, de minimum 3 órát. Ha nem zárható az edényünk teteje, akkor fedjük le fóliával vagy egy tányérral.
Fogyasztás előtt még egyszer keverjük össze, és kanalazzunk a tetejére frissen darabolt gyümölcsöt vagy lekvárt.
Fotók: Getty Images

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Olvasd el ezt is!