Villámgyors, cukormentes chiapuding: a diétádba is beillesztheted

Chia-puding-1
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A chiapuding titka a hozzávalók megfelelő arányában és az áztatási időben rejlik. Ha ezeket ismered, egyenes út vezet egy tökéletesen pudingos és krémes desszerthez.

A chiamag zselésítő, vízmegkötő tulajdonságát használod ki, amikor pudingot készítesz belőle. Mindössze egy kis türelemre lesz szükséged, hiszen ahhoz, hogy elérje a vágyott állagot, elengedhetetlen az áztatás. Ezt azonban könnyedén teljesítheted, ha már előző este bekészíted, így egy egészséges és fitt tízórai lesz a jutalmad.

Ez a recept nem használ semmiféle cukrot, így vigyázz arra is, hogy a magokat cukormentes tejben áztasd. Az édesítőd pedig datolyapaszta lesz, amit készen is megvehetsz, de könnyedén elkészítheted otthon is. Ehhez mindössze 8-10 szem aszalt datolyára és 2 evőkanál vízre lesz szükséged. A datolyákat áztasd meleg vízben 20 percig, amikor megpuhultak, szűrd le, és egy aprítógépben a vízzel pürésítsd selymes állagúvá.

Cukormentes chiapuding

Chia-puding

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 3 ek chiamag
  • 2 dl cukormentes kókusztej
  • 2 ek datolyapaszta
  • friss gyümölcs vagy lekvár ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A kókusztejet öntsük a chiamagra, adjuk hozzá a datolyapasztát, és jó alaposan keverjük össze őket. Porciózzuk zárható tetejű edényekbe vagy kis tálkákba, majd tegyük őket a hűtőbe, és hagyjuk ázni egy éjszakát, de minimum 3 órát. Ha nem zárható az edényünk teteje, akkor fedjük le fóliával vagy egy tányérral.

Fogyasztás előtt még egyszer keverjük össze, és kanalazzunk a tetejére frissen darabolt gyümölcsöt vagy lekvárt.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük