Meseszép epres piskótarolád: tejszínes krém borítja a puha tésztát

Tejszínes epres piskótatekercs cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A pompás piskótarolád selymes, tejszínes, fehér csokis krémmel és eperrel készül. Pompás desszert, melynek az elkészítése nem is olyan nehéz.

Piskótát sütni nem nehéz. Ha még csak most barátkozol a sütés mesterségével, akkor érdemes elsajátítanod a piskóta receptjét. Ha rákaptál, akkor pedig jöhetnek a vajas és joghurtos változatok. Éld meg a kreativitásod, és alkoss mesés tortákat vagy roládokat!

A piskótarolád csodaszép desszert, mely bármilyen alkalomra tökéletes. A finomságot rengetegféle ízvariációban tudod kipróbálni. A szezont megragadva mi most egy epres, tejszínes, fehér csokis receptet mutatunk, melyben a piros gyümölcs és a selymes töltelék remek párost alkotnak.

Tejszínes-epres piskótatekercs

Tejszínes epres piskótatekercs ct

Hozzávalók 4 személyre

Piskóta:

  • 5 darab tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0.5 dl olaj

Krém:

  • 25 dkg mascarpone
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 dl habtejszín
  • 100 g fehér csoki
  • 18 szem eper
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral együtt keverjük fehéredésig. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, sütőport, és csorgassuk hozzá az olajat, majd óvatosan keverjük össze.

A sima masszát öntsük sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent tepsire, majd toljuk 160 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre a tésztát. 

A megsült tésztát borítsuk enyhén nedves konyharuhára, majd még melegen tekerjük fel a piskótát. (Ha sütőpapíron sütöttük, akkor a sütőpapír segítségével tekerjük fel.)

A mascarponét és a cukrot keverjük össze.

A habtejszínt verjük kemény habbá, majd forgassuk egybe a mascarponés keverékkel.

A fehér csokit vízgőz felett olvasszuk fel, hagyjuk hűlni, majd forgassuk a habtejszínes keverékhez.

Az epreket mossuk meg, majd tetszés szerint vágjuk félbe, vagy szeleteljük fel.

A tésztát tekerjük ki, majd ízlés szerint kenjük meg a krémmel. (Ha szeretnénk, akkor az egészet használjuk tölteléknek, de a díszítéshez is érdemes hagyni egy keveset.)

A krém tetejére ízlés szerint kerüljön az eperből, de a díszítéshez is érdemes hagyni egy keveset, majd tekerjük fel.

A piskótatekercset bőven elég megszórni porcukorral, és néhány szem eperrel díszíteni, de ha a krémből is hagytunk, akkor habzsák segítségével is fel lehet öltöztetni a roládot.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük