Uborkás smoothie hűsítő mentával: tápláló ital a kánikulára

3
Nyomtatás
Uborka-avokado-smoothie-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a smoothie tele van vitaminokkal, fehérjével, egészséges zsírokkal, és annyira frissítő, hogy egész nyáron ezt akarod majd inni!

Nálam az idei nyár legnagyobb kedvence a smoothie, szinte bármilyen formában és a nap bármely szakában képes vagyok meginni. Bár leggyakrabban a gyümölcsös-növényi tejes vagy joghurtos változatokat készítem, időnként jólesnek a több zöldséget tartalmazó, kevésbé édes verziók is.

Most épp egy ilyennek hoztam el a receptjét: a friss gyömbértől kissé pikáns, az uborkától hidratáló, a banántól édes és krémes, az olajos magvaktól és házi készítésű mandulavajtól pedig fehérjében is bővelkedik. A receptben kókuszjoghurt szerepel, de ha egy extra könnyed és nyárias smoothie a célod, akkor nyugodtan használj helyette valamilyen növényi italt.

Uborkás-mentás smoothie

Uborka-avokado-smoothie

Hozzávalók 2 személyre

  • 0.5 db kígyóuborka meghámozva, felszeletelve
  • 0.5 db avokádó megpucolva
  • 1 db banán felkarikázva
  • 1 csokor menta (csak a levelek)
  • 1 tk gyömbér megpucolva, apróra vágva
  • 1 ek mandulavaj
  • 1 ek chiamag
  • 1 ek lenmag
  • 1 tk lime-lé
  • 250 ml kókuszjoghurt vagy növényi ital
  • 1 maréknyi jégkocka (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

Tegyük valamennyi hozzávalót turmixgépbe, és 1-2 perc alatt turmixoljuk krémes állagúra.

Azonnal fogyasszuk, a maradékot hűtőben tároljuk, és még aznap igyuk meg (a banán miatt könnyen megbarnul).

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon