Uborkás smoothie hűsítő mentával: tápláló ital a kánikulára
Ez a smoothie tele van vitaminokkal, fehérjével, egészséges zsírokkal, és annyira frissítő, hogy egész nyáron ezt akarod majd inni!
Nálam az idei nyár legnagyobb kedvence a smoothie, szinte bármilyen formában és a nap bármely szakában képes vagyok meginni. Bár leggyakrabban a gyümölcsös-növényi tejes vagy joghurtos változatokat készítem, időnként jólesnek a több zöldséget tartalmazó, kevésbé édes verziók is.
Most épp egy ilyennek hoztam el a receptjét: a friss gyömbértől kissé pikáns, az uborkától hidratáló, a banántól édes és krémes, az olajos magvaktól és házi készítésű mandulavajtól pedig fehérjében is bővelkedik. A receptben kókuszjoghurt szerepel, de ha egy extra könnyed és nyárias smoothie a célod, akkor nyugodtan használj helyette valamilyen növényi italt.
Uborkás-mentás smoothie
Hozzávalók 2 személyre
- 0.5 db kígyóuborka meghámozva, felszeletelve
- 0.5 db avokádó megpucolva
- 1 db banán felkarikázva
- 1 csokor menta (csak a levelek)
- 1 tk gyömbér megpucolva, apróra vágva
- 1 ek mandulavaj
- 1 ek chiamag
- 1 ek lenmag
- 1 tk lime-lé
- 250 ml kókuszjoghurt vagy növényi ital
- 1 maréknyi jégkocka (opcionális)
Elkészítés:
Tegyük valamennyi hozzávalót turmixgépbe, és 1-2 perc alatt turmixoljuk krémes állagúra.
Azonnal fogyasszuk, a maradékot hűtőben tároljuk, és még aznap igyuk meg (a banán miatt könnyen megbarnul).
-
2024-04-25 09:36:01
-
2024-04-17 09:36:02
-
2024-03-19 10:16:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!