Frissítő chiapuding matchával és mentával: hűs, nyári finomság

Matchas-chiapuding-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Izgalmas, nem hétköznapi és egészséges desszertre vágysz? Ehhez a hűs finomsághoz még a sütőt sem kell bekapcsolnod!

A chiapuding méltán népszerű nassolnivaló az egészségtudatos életmódot követők körében, hiszen a chiamagból készült desszert rengeteg rostot, fehérjét, kalciumot, magnéziumot és vasat tartalmaz, esszenciális zsírsavaival pedig segít kordában tartani a „rossz”, LDL-koleszterin szintjét. 

A chiához hasonlóan a matcha tea szintén szuperélelmiszernek számít, minden csésze belőle egy igazi antioxidáns-bomba, és további pozitívumai is lenyűgözőek. Ez a recept ötvözi a két alapanyagot, és egy olyan semmihez sem fogható, tápanyagokban bővelkedő desszert lesz a végeredmény, amely reggelire fogyasztva megalapozza majd a napodat.

Matchás chiapuding mentával

Matchas-chiapuding

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 1 tk matcha por
  • 100 ml forró víz
  • 200 ml konzerves kókusztej (csak a sűrű, fehér része)
  • 2 ek juharszirup vagy méz
  • 5 db friss mentalevél (nagyon apróra vágva)
  • 2 ek chiamag
Recept idők

Elkészítés:

A matcha port szitáljuk egy bögrébe, és öntsük rá a forró (de nem forrásban lévő) vizet. Ha van otthon a matcha tea készítéséhez használatos bambusz keverőeszközünk, akkor azzal, ha nincsen, akkor evőpálcikával vagy más, fából készült eszközzel keverjük csomómentesre. (A matcha könnyen oxidálódik, ezért ne használjunk hozzá semmilyen vasból vagy fémből készült eszközt.)

Keverjük hozzá a sűrű kókusztejet, a juharszirupot és a mentát, majd adjuk hozzá a chiamagot is, és alaposan keverjük el. Kanalazzuk két kisebb pohárba, és éjszakára, de minimum 4 órára tegyük hűtőbe, hogy a chia besűrűsödjön.

Fogyasztás előtt még egyszer keverjük át, és hidegen fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük