Brownie-golyók cukor nélkül: bűntudat nélkül nassolhatod
Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, és még sütni sem kell: mindössze 5 hozzávalóból összehozhatod ezt a guszta brownie-golyót, amelyből garantáltan elfogy az utolsó szem is.
Ha épp felmerült benned a kérdés, hogy miért ennél egészséges brownie-t, amikor választhatod a tömör, intenzíven csokis és ragacsos eredeti változatot is, akkor elárulom, hogy ez a feketebabos épp a két kategóriát ötvözi. Egészséges, hiszen a sok babnak köszönhetően rengeteg fehérjét és annál is több rostot tartalmaz, ugyanakkor pedig annyira finom, mint a „normál” desszert.
Ez azért lehetséges, mert a feketebab a többi babfélével ellentétben sokkal enyhébb ízű, így a sok csoki és kakaó mellett egyáltalán nem üt át az aromája a sütiben. Éppen ezért ezt a hozzávalót nem érdemes lecserélni, mivel teljesen megváltozna tőle a végeredmény. A megadott mennyiségek egy 20x20 cm-es sütőformához elegendők.
A csokicsipszet leszámítva tegyünk minden hozzávalót egy jó teljesítményű robotgépbe, és addig pürésítsük, amíg egy teljesen sima állagú krémet kapunk.
Keverjük bele a csokit is, majd öntsük a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és tetszés szerint szórjuk meg a tetejét kevés csokicsipsszel.
Tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe, és 20 perc alatt süssük készre. Szeletelés előtt hagyjuk legalább 10 percet hűlni.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu