Krémes, házi vaníliafagyi adalékanyagok nélkül: zsíros tejszínnel készítsd

vanília fagyi cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nemcsak tölcsérből isteni a vaníliafagyi, hanem süteményekhez, mi több, jegeskávéba is tökéletesen illik, érdemes házilag gyártani.

A vaníliafagyi az egyik leggyakrabban vásárolt fagylalt, mégis nagyon sok vízízűbe futhatsz bele, érdemes tényleg minőségit választani.

Ha pedig a legtökéletesebbet keresed, akkor készítsd el házilag, hidd el, nem nehéz, és még fagylaltgép sem kell hozzá, csak egy kis türelem, hiszen figyelni kell rá, és fagyasztás közben időnként átkeverni. A vaníliafagyit aztán teheted jegeskávéba, de a legjobb morzsasüti és brownie mellé. 

Házi vaníliafagylalt

vanília fagyi recept ok

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 darab vaníliarúd
  • 360 milliliter tejszín
  • 120 milliliter tej
  • 100 gramm cukor
  • 4 darab tojássárgája
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a tojássárgákat, a cukrot, a sót, a kikapart vaníliarúd magjait és a tejszínt, majd egy kevés tejet. A maradék tejet forraljuk fel, majd óvatosan öntsük hozzá a vaníliás keveréket, és alacsony lángon, folyamatosan kevergetve főzzük sűrűre. 

Öntsük egy tálba, várjuk meg, amíg kihűl, majd tegyük a fagyasztóba, és negyedóránként keverjük át, hogy krémesen fagyjon meg.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük