Ellenállhatatlan pizzás rúd: leveles tésztából készül a finomság
A leveles tésztából készült pizzás rúdnál nem létezik finomabb harapnivaló. Próbáld ki sonkával vagy szalámival töltve!
A leveles tészta szuper találmány, melyből édes és sós finomságok is gyárthatók. A sós változatok közül az egyik legnagyobb kedvenc a pizzás csiga, amit rúd formájában is érdemes elkészíteni.
A pizzás rúd bármilyen töltelékkel összedobható: a receptben sonkát használtunk, de szalámival is kipróbálható, és persze más finomságokat is használhatsz. A pizzás rúd pont olyan finom, mint a csiga, viszont ez sokkal alkalmasabb a csomagolásra, remekül elfér az uzsonnásdobozban. A finomság elkészítéséhez érdemes házi pizzaszószt használni, de ha nincs kedved, időd paradicsomos szószt készíteni, akkor boltban szerezd be.
Pizzás rúd
Hozzávalók 20 darabhoz
Az alap:
- 2 csomag leveles tészta
- 150 g pizzaszósz
- 10 dkg sonka vagy szalámi
- 10 dkg reszelt sajt
A tetejére:
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
Az egyik leveles tésztát hajtsuk ki vagy nyújtsuk ki. Ezután kenjük meg pizzaszósszal, majd helyezzük rá a sonkát, és szórjuk meg reszelt sajttal.
A másik leveles tésztát is hajtsuk ki vagy nyújtsuk ki ugyanakkorára, majd borítsuk rá a másik tésztára.
A tésztát vágjuk tetszőleges méretű rudakra, majd sorakoztassuk a pizzás tésztát sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután szórjuk meg reszelt sajttal, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 15-20 percre.
-
2024-03-27 07:32:01
-
2023-06-10 10:16:02
-
2022-12-31 11:08:02
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!