Sajttal és gombával töltött táska egyszerűen: leveles tészta az alapja
A gombás táska többféle recept szerint is elkészíthető, most egy egyszerű változat kerül terítékre, mely a csomagolást is jól bírja, így az uzsonnásdobozban is elfér.
A finomság alapja leveles tészta, mely házilag is készülhet, ám ha nincs kedved a gyártásával bíbelődni, a boltban kapható is tökéletes hozzá. A töltelék együtt pirul, gomba és hagyma, melyet bátran tovább gazdagíthatsz tejszínnel. A finomság tökéletesen elfér a kezedben, jól bírja a csomagolást, uzsonnára és piknikre is remek választás. A gombás táska magában is jólesik, de kínálhatsz mellé mártogatóst és salátát is.
Így is megsütheted
A gombás táska sütőbe tolva pirul készre, de forró levegős gépben is elkészítheted. Ha így sütnéd meg, akkor a gép programján válaszd a süteményeknek való funkciót.
Gombás táska
Hozzávalók 6 darabhoz
Gombás táska:
- 2 fej vöröshagyma
- 500 g gomba
- kevés olaj
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 csomag leveles tészta
- kevés liszt a tészta alá (opcionális)
- 10 dkg reszelt sajt (mozzarella)
- 1 darab tojás a tészta kenéséhez
Tetejére:
- reszelt sajt (mozzarella) ízlés szerint
Elkészítés:
A hagymát tisztítsuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel.
A gombát is tisztítsuk meg, majd daraboljuk fel tetszőlegesen.
Egy kevés olajat forrósítsunk fel, majd dobjuk rá az előkészített hagymát és gombát, pirítsuk le, közben fűszerezzük sóval, borssal és kakukkfűvel.
A leveles tésztát hajtsuk ki vagy szórjunk alá kevés lisztet, és nyújtsuk ki. Ezután vágjuk 6 egyforma négyzetre.
A tésztanégyzetek felső részére pakoljunk ízlés szerint a hagymás gombából, és reszelt sajtot is szórjunk rá. Ezután felvert tojással a tészta széleit kenjük körbe, majd az alsó részt hajtsuk a felsőre. Villa segítségével rögzítsük a leveles táskát.
A csomagokat pakoljuk sütőpapírral bélelt tepsire, egy éles késsel vágjuk meg a leveles tetejét, majd kenjük meg felvert tojással, szórjunk rá reszelt sajtot. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.
-
2024-04-25 10:32:01
-
2024-04-23 09:32:01
-
2024-04-14 09:28:01
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!