Ropogós sajtos-baconös csavart leveles tésztából: villámgyors nasi

baconos-sajtos-csavart
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha van otthon leveles tészta, akkor a sajtos-baconös csavartat pár perc munkával elkészítheted, és csak úgy eteti magát.

Sós sütik nélkül elképzelhetetlenek a szilveszteri bulik. A koccintások között a pogácsa, a sajtos rúd vagy a pizzás csiga, a sajtos roló kifejezetten jól jön, hisz amellett, hogy finomak, még az alkoholt is jól felszívják.

Ha nincs sok időd, mégis szeretnél kitenni magadért, a leveles tészta remek választás lehet. Sok időt megspórolhatsz azzal, hogy a tészta elkészítésével nem kell bajlódni. A készre nyújtottat csupán ki kell csomagolni, és máris töltheted kedvedre. 

A baconös-sajtos variáció mindig kapós. Érdemes még feldobni valamilyen otthon található zöldfűszerrel. 

Sajtos-baconös csavart

csavart

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 1 csomag leveles tészta
  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg sajt
  • rozmaring
  • 1 db tojás (tetejére)
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a leveles tésztát engedjük fel szobahőmérsékleten. Lisztezett felületen nyújtsuk ki körülbelül három-öt milliméter vastagra. 

A szeletelt bacont helyezzük a leveles tésztára, szorosan egymás mellé. Szórjuk meg a rozmaringgal és a reszelt sajttal. Egy éles késsel vágjuk fel csíkokra a tésztát a baconök széle mentén, majd egyesével csavarjuk meg őket. 

Rendezzük a rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, majd kenjük meg felvert tojással. Tegyük forró sütőbe, és 200 fokon süssük szép pirosra körülbelül 20-25 perc alatt.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük