Roppanós káposztasaláta: majonéz nélkül készül a fitt verzió

Kaposztasalata-granatalmaval-1
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az amerikai káposztasalátával szemben ez egy jóval egészségesebb opció, mivel majonéz nélkül készül. És szerintem sokkal finomabb is!

A coleslaw, azaz az amerikaiak kedvenc salátája majonézzel készül, így amellett, hogy rengeteg felesleges kalóriát tartalmaz, egy nehéz étel, és képes megfeküdni az ember gyomrát. Ha egy könnyedebb, színesebb és nem mellesleg egészségesebb opciót készítenél, akkor próbáld ki ezt a zöldségekkel dúsított verziót, amely egy valóságos antioxidáns-bomba. 

Akár önmagában, egytálételként is fogyaszthatod, hiszen szuper tartalmas és vitamindús, de persze köretként is beillesztheted a menübe. Bolondítsd meg két marék dióval, úgy még biztosabb a siker. Használhatsz fehér káposztát is hozzá, nem lesz ízbeli különbség a kettő között, azonban a lila káposztával egy igazi szivárványsaláta lesz az eredmény.

Roppanós káposztasaláta

Kaposztasalata-granatalmaval

Hozzávalók 2 személyre

  • 0.25 fej lila káposzta
  • 1 db nagy répa
  • 2 marék bébispenót
  • 1 csokor friss koriander
  • 2 csipet
  • 1 ek citromlé
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek mustár
  • 2 marék dió (opcionális)
  • 0.25 darab gránátalma magjai
  • 2 marék áfonya
Recept idők

Elkészítés:

A káposztát reszeld le vagy vágd vékony csíkokra, öntsd egy nagyobb tálba. Keverd hozzá a szintén lereszelt répát, a bébispenótot, az apróra vágott koriandert, a sót, a citromlevet, a mustárt és az olívaolajat, majd jól forgasd össze őket.

Tálalás után szórd a saláta tetejére a gránátalmamagokat és az áfonyát. Ha szeretnéd, diót is használhatsz szórásként.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük