Rakott bundás kenyér sajttal és sonkával rétegezve: a kiadós finomság sütőben sül

bkcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A hagyományos bundás kenyér olajban sül szép aranybarnára, azonban a kiadós napindítót sütőbe tolva, zsiradék hozzáadása nélkül is érdemes elkészíteni.

Aki egyszer kipróbálja a sütőben készült bundás kenyeret, többet nem is fogja máshogy készíteni, elképesztő finom és laktató, olyan, mint egy nagyon tartalmas melegszendvics.

A sonkás-sajtos verziót serpenyőben is össze lehet dobni, azonban sütőben sokkal egyszerűbb elkészíteni, ráadásul nem szívja meg magát sok olajjal. Természetesen többféle sajttal, szalámival vagy akár spenóttal töltve is kipróbálhatod a tepsis bundás kenyeret. Egy ilyen napindító elfogyasztása után nem biztos, hogy rád tör majd az éhség ebédidőben, mivel tényleg nagyon laktató a finomság.

Sajtos-sonkás bundás kenyér

bkct

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 10 darab tojás
  • 12 szelet kenyér
  • 6 szelet sonka
  • 15 dekagramm sajt
Recept idők

Elkészítés:

A sajtot reszeljük le.

A tojásokat üssük tálba, verjük fel, majd mártsunk bele 1 szelet kenyeret, amit tojással átitatva fektessünk tepsire. Ezt a folyamatot addig ismételjük, míg a kenyérszeletek fele (6 darab) a tepsire kerül.

A tojásos kenyerek tetejére tegyünk sonkát, majd a reszelt sajt felét is szórjuk rá.

A maradék kenyérszeletet mártsuk tojásba, majd helyezzük a sonkás-sajtos szeletek tetejére, utána a maradék sajtot szórjuk rá. Tegyük a bundás kenyereket 180 fokosra előmelegített sütőbe 8-15 percre.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük