Kiadós tarhonyás, újkrumplis egytálétel: savanyúsággal kínáld

Magyaros tarhonyás egytálétel cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Magyaros egytálétel újkrumplival, tarhonyával és hússal? A kiadós étel jó szaftos, igazi tunkolós fogás, amit bográcsban is elkészíthetsz.

Itt a május, ami azt jelenti, hogy már kapható újburgonya. A kedvelt zöldségből pompás étkek kerülhetnek az asztalra, legyen szó köretről vagy egytálételről. Most egy kiadós, szaftos receptet mutatunk, ami pörköltalappal készül.

Így is lehet

A fogást bátran összedobhatod nagyobb adagban, akár bográcsban is. Mivel ez egy magyaros étel, mehet bele paprika és paradicsom is: a csípősebb ízek kedvelői bátran adjanak a raguhoz 1-2 evőkanál csípős paprikakrémet, de sűrített paradicsom is elfér a fazékban, csak sűrűbb lesz tőle a szaft.

Magyaros tarhonyás egytálétel

Magyaros tarhonyás egytálétel ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg csirkemell
  • 3 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál majoránna
  • 50 dkg újkrumpli
  • 20 dkg tarhonya
  • 4 dl víz
  • 20 dkg borsó (mirelit)
  • 1 csokor petrezselyem a tálaláshoz (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A húst vágjuk tetszőleges kockákra vagy csíkokra.

A finomra vágott hagymát egy kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd adjuk hozzá a húst és pirítsuk fehéredésig. Ezután fűszerezzük fűszerpaprikával, sóval, borssal és majoránnával, keverjük hozzá a megmosott és szükség szerint összevágott újkrumplit, illetve a tarhonyát is.

A ragut félig lefedve főzzük néhány percig, majd öntsük fel vízzel, és a borsót is keverjük hozzá.

Az ételt 20-25 percig főzzük még, addig, amíg a krumpli és a tarhonya megpuhul. Ha szükséges, még vizet adhatunk a raguhoz.

A kész ételt petrezselyemmel megszórva kínáljuk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük