Újévi lencsesaláta zöldségekkel: konzervesből villámgyorsan kész

lencsesalata-recept
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ne bízd a véletlenre, feltétlenül tegyél lencsés finomságot az újévi asztalra! Ennél a salátánál gyorsabbat és egyszerűbbet nem is választhatnál.

Az év utolsó napján és az új esztendő első óráiban az ételek az egészség, a boldogság és a szerencse jegyében kerülnek az asztalra. A sertéssülttől a lencsés fogásokig számtalan hagyományos finomság közül válogathatsz.

A lencse a szerencse és az egészség szimbóluma, és régóta jelen van a különböző kultúrák hagyományaiban. Ráadásul jó, ha minél többször fogyasztod, hisz kiváló rost- és fehérjeforrás.

A hagyományos főzelék mellett próbáld ki a salátát is. Ez akkor is belefér, ha a szilveszteri készülődés közben nincs sok időd. Az alapja konzerv, amit főzni sem kell, csak keverj hozzá zöldséget, borítsd le öntettel, és már tálalhatod is. 

Újévi lencsesaláta

ujevi-lencsesalata-recept

Hozzávalók 6 személyre

A salátához:

  • 2 doboz lencse (konzerv)
  • 1 db paradicsom
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 3 evőkanál aprított petrezselyem

Az öntethez:

  • 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 2 evőkanál vörös- vagy fehérborecet
  • 1 teáskanál mustár
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomot és a paprikát mossuk meg és vágjuk fel ízlés szerint. 

Az öntethez keverjük össze az olívaolajat, a borecetet, a mustárt, sót és borsot egy kis tálban.

A lencséről csepegtessük le a levet, majd tegyük egy nagy tálba. Adjuk hozzá a paradicsomot, a paprikát és a petrezselymet. Locsoljuk meg az elkészített olívás öntettel, majd óvatosan forgassuk össze az egészet. 

Tegyük a hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek jól összeérjenek.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük