Vegán kókuszgolyó pillanatok alatt: tej és vaj nélkül készül

vegan-kokuszgolyo
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Sütés nélkül készül, gyors és finom: a klasszikus desszertet bármilyen alkalomra elkészítheted.

A kókuszgolyó az egyik legegyszerűbb, mégis legfinomabb desszertünk, amely szinte minden gyerek kedvence. Praktikus édesség, hiszen sütni sem kell, és egy nagyobb tálban el is készül.

Ha nem fogyaszthatsz tejterméket, akkor is összedobhatod, hiszen elég a vajat egyszerűen kókuszolajra, a tejet pedig kókusztejre cserélni. Fontos, hogy utóbbiból a sűrű, konzerves változatot vagy a krémet használd, különben túl puhák lesznek a golyók. Ha csak hígabb kókuszital van éppen otthon, akkor szükség szerint kevés kekszet vagy kókuszreszeléket adj még a masszához.

Vegán kókuszgolyó

vegan-kokuszgolyo2

Hozzávalók 25 darabhoz

  • 500 g darált keksz
  • 3 ek cukormentes kakaópor
  • 100 g porcukor
  • 100 g kókuszreszelék
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 ek rumaroma
  • 100 g kókuszolaj felolvasztva
  • 200 ml kókuszkrém vagy konzerves kókusztej (csak a sűrű krém)
  • kókuszreszelék a hempergetéshez
Recept idők

Elkészítés:

Alaposan keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a folyékonyakat, és dolgozzuk összeálló, sűrű masszává. 

Tegyük hűtőbe, és pihentessük legalább 30 percig, hogy kissé megdermedjen. Formázzunk tetszőleges méretű golyókat, és hempergessük kókuszreszelékbe. 

Sorakoztassuk egy tányérra, és elfogyasztásig hűtőben tároljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük