
A 10 legjobb túrós recept – A hagyományos túrós csuszától a vaníliás krémtúróig

Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Lagzis Kati szelet: a süti, ami minden generáció kedvence
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós

Caprese saláta másként: édes őszibarackkal készül a nyári előétel

Omlós mákos pite: olyan, mintha a nagyi sütötte volna

Gyors cukkinis-paradicsomos tészta: a nyár íze a tányéron

Tojással töltött Stefánia-szelet: másnap, hidegen is tökéletes

Thai, kókusztejben főtt garnélarák: a selymes, pikáns szósz a lelke
A túró az egyik kedvenc alapanyagom, sokoldalúan felhasználható édes és sós ételekbe egyaránt, ráadásul nagyon egészséges, hiszen tele van fehérjével.
A túró tipikusan olyan alapanyag, amelyből sós és édes ételek egyaránt készülhetnek, süteményeket dob fel, de tésztán, ropogósra sült szalonnával is tökéletes ebéd. A túró lehet krémes és rögös (apropó, tudtátok, hogy a rögös túró nemrég uniós oltalmat kapott?).
A túró amúgy is szuper egészséges élelmiszer, mert az alacsony kalória- és zsírtartalom mellé magas fehérjetartalom társul, így diétába is tökéletesen beilleszthető, sportolók is előszeretettel fogyasztják. Persze ez a hatás feldolgozott formában már módosul, de így is arra biztatok mindenkit, hogy egyen sok túrót, és készítsen finom, túró alapú ételeket.
Cover: Getty Images
Címkék: