
7 isteni fasírt, ha húsmentes napot tartanál: finomak és táplálóak

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Hideg gyümölcsleves újragondolva: sárgadinnyés gazpacho uborkával

Csirkefasírt nyári kiadásban: cukkinitől és sárgarépától szaftos

20 perces, krémes eperfagyi házilag: gép nélkül készül

Házi sajtos-tejfölös lángos: kívül ropogós, belül puha a tészta

Egyszerű, házi rukkolás pesto: gyors szósz tésztára vagy pirítósra
Ezzel a 7 fasírttal nem kell kompromisszumot kötnöd: finomak, táplálóak és tartalmasak, és tökéletesek arra az esetre, ha hús helyett valami zöldségeset ennél.
Ha tartanál egy húsmentes napot, vagy egyszerűen szeretnél több zöldséget becsempészni a család étrendjébe, akkor ezek a finom és egyszerű zöldségfasírtok és tócsnik jól jönnek majd.
Zöldséggolyó
Ha szereted a IKEA-s zöldséggolyót, akkor készítsd el egyszerűen házilag. Az így készült fasírt olcsóbb, és biztosan nem tartalmaz felesleges adalékanyagokat, az íze viszont épp annyira jó, mint az eredetié.

Csicseriborsós zöldségfasírt
Ha a fasírt számodra a fehérjéről is szól, akkor ezzel a csicseriborsós változattal arról sem kell lemondanod. A csicseri ugyanis az egyik legjobb növényi fehérjeforrás, és semleges íze miatt szinte bármilyen ízkombinációban elkészíthető.

Zöldborsótócsni
Ha te is úgy gondolod, hogy a burgonyán túl is van élet – már ami a tócsnit illeti –, akkor ezt a zöldborsós változatot nagyon fogod kedvelni. Egyszerű, néhány hozzávalós receptet mutatunk, amelyben a borsó mellett a reszelt sajt, a metélőhagyma és a fűszerek a főszereplők.

Görög cukkinitócsni
Ha igazán ínyenc módon használnád fel a cukkinit, akkor ez a görögös ízvilágú tócsni az egyik legjobb lehetőség rá. A tócsniba sok friss kapor, menta és zöldhagyma is kerül, így minden falat nagyon aromás belőle. Ezzel a selymes, joghurtos mártogatóssal nincsen párja!

Lencsefasírt a sütőből
Ez a lencsefasírt sütőben pirul aranybarnára, így két előnye is van a hagyományos elkészítési móddal szemben. Egyrészt sokat spórolhatsz vele az olajon, másrészt egészségesebb is, hiszen sokkal kevesebb zsiradékot tartalmaz. Az alapja vörös lencse, amely dinsztelt zöldségekkel sül egybe.

Répafasírt csicseriborsóval
Ebbe a fasírtba sárgarépa és csicseriborsó is kerül, és az előző recepthez hasonlóan minimális olajjal a sütőben készül. A keverék nem tartalmaz búzalisztet, helyette zabpehelyliszt fogja össze a masszát, így gluténmentes étrendbe is beillesztheted.

Spenótos krumplitócsni
Ha kedveled a klasszikus krumplitócsnit, de valami érdekességet is belecsempésznél az alapreceptbe, akkor készítsd el spenótosan. Önmagában is nagyon finom, de valamilyen krémes mártogatóssal lesz az igazi!
Fotók: Getty Images