Aranybarna krumplis tócsni tavaszi kiadásban: spenót gazdagítja
A kívül ropogósra, belül krémesre sült érméket érdemes pluszzöldséggel gazdagítani, úgy sokkal finomabb a régi kedvenc.
A tócsni vagy lapcsánka egyszerű finomság, mely minden évszakban jólesik. A krumplis massza jó fűszeresen az igazi, de az ízesítők mellett zöldségeket is érdemes keverni bele. A krumplihoz remekül illik a cukkini, sárgarépa, medvehagyma vagy épp a spenót.
Így kínáld!
A spenótos tócsni jólesik magában, de azért valamilyen mártogatós elfér mellé: vagy egyszerűen kend meg tejföllel és szórj rá sajtot, vagy simán feta sajttal kínáld!
Krumplis-spenótos tócsni
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg burgonya
- 10 dkg spenót
- só és bors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 darab tojás
- 6 evőkanál liszt
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A burgonyát tisztítsuk meg, majd reszeljük le. (A krumpli levét nem kell kinyomkodni.)
A spenótot mossuk meg és daraboljuk fel tetszőlegesen, majd adjuk a lereszelt krumplihoz a sóval, borssal, reszelt fokhagymával, tojással és a liszttel együtt. (Ha túl folyós a massza, akkor a lisztből adjunk még hozzá.)
Egy serpenyőben forrósítsunk egy kevés olajat.
Az alaposan kikevert masszából kanál vagy fagyiadagoló segítségével tegyünk kis adagokat a felmelegített olajba, és mindkét oldalán süssük szép aranybarnára a tócsnit.
Szedjük papírtörlővel bélelt tányérra, majd rögtön kínáljuk.
-
2024-05-03 10:32:01
-
2024-04-27 08:36:02
-
2024-04-08 09:32:02
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!