A világ 8 legkülönlegesebb étterme: ragyogó csillagok között vagy épp vízesés alatt ebédelhetsz

écov
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A legtöbb étteremvadász azokat a helyeket keresi a nagyvilágban, ahol fenséges falatokat lehet kóstolni, persze akadnak olyan vendégek is, akik többre vágynak a jó ízeknél.

Nem mindig elég csak az ízlelőbimbókra hatni, az étkezés maradandó élmény is lehet, ha különleges helyen fogyasztod el az ínycsiklandó fogásokat.

Az ilyen vendéglátóhelyekből szerencsére ma már nincs hiány, egyre több különleges étterem nyílik. Van, amelyik a természet szépségét használja ki, míg más bizarr környezetet teremtve garantálja, hogy egész életedben emlékezz a látogatásra. Összeszedtünk 8 ilyen helyet, melyek vagy lenyűgöző szépséggel bírnak, vagy olyan bizarr, már-már horrorisztikus élményt nyújtanak, hogy nehéz elhinni, tényleg léteznek.

Interstellar étterem

A filmek nem csak az emlékezetes kajajelenetekkel kötődhetnek a gasztronómiához, előfordul, hogy a hatásukra nyílik meg egy étterem. Napjaink egyik legsikeresebb rendezője, Christopher Nolan Interstellar – Csillagok között című filmjének hatására Mexikóban annak a hangulatát, látványvilágát idéző étterem nyílt. Az étteremben 250 ezer apró lámpa világít, melyekkel teleszórták a plafont és a falakat, a vendégek a világűrben érezhetik magukat. A különleges hangulatú étteremben a film egyik emlékezetes jelenetének kellékei is helyet kaptak, az a bizonyos könyvespolc és a repülő könyvek, melyekkel a főhős üzent a lányának.

itect

Ice étterem

A fagyos élményre az Egyesült Arab Emirátusban lehet szert tenni. A jégvilágot életre keltő étterem teljes egészében jégből készült, olyan, mintha téli mesevilágba csöppenne az ember. Szóval, ha ide betérsz, mindenképp csomagolj meleg ruhát, nehogy megfázz a nyaralás során.

Ibizai Sumblimotion

A világ egyik legdrágább étterme a buliszigetként elhíresült Ibizán található. Az étteremben egyszerre csak 12 embert fogadnak, a csekély létszám garantálja, hogy a jelenlévők az ízletes fogások mellett nem mindennapi élményt is szerezzenek. A vacsora alatt projektorok veszik körül a vendégeket, különböző animációkkal és lézershowval szórakoztatják a jelenlévőket.

Vertigo étterem

Ha már a világűrben elképzelted magad falatozás közben és továbbra sem szeretnél a föld közelében vacsorázni, akkor a Vertigo étterem a neked való hely. A Bangkokban található étterem a Banyan Tree Hotel része, egy felhőkarcoló tetején van berendezve, bár is tartozik hozzá. Itt igazán jól érezheti magát az ember, persze csak akkor, ha a tériszony nem kísérti.

The Grotto

A Thaiföldön található, romantikus hangulatú étterem egy mészkőbarlang belsejében található. Az étterem a Rayavadee szállodához tartozik, szerencsére azonban nem kell a szálló vendégének lenni ahhoz, hogy betérjen az ember ide. A látványos hely a könnyű ételekre szakosodott, főleg grillezett gyümölcsöket és tengeri herkentyűket kínálnak.

Labassin vízesés étterem

A Fülöp-szigeteken található étterem egy kis vízesés lábánál helyezkedik el. A berendezés, vagyis az asztalok és székek közvetlenül a vízbe vannak állítva, így a vendégek áztathatják a lábukat, miközben a vízesésben gyönyörködnek és a helyi ízek élvezetében elmerülnek.

Alcatraz E.R.

A pazar szépséget kínáló éttermek mellett bizarr élményekkel is lehet gazdagodni. A néha már kissé ijesztő helyeket főleg Ázsiában érdemes keresni. A horror rajongóinak kötelező ellátogatniuk a Tokióban található étterembe, ahol börtöncellában lehet elfogyasztani az ételeket. A felszolgálók ápolónőnek vannak öltözve azt az érzést keltve, hogy épp most csöppentek egy Silent Hill világba, ahol ki tudja, mi kerül az étkezőasztalra.

Modern Toilet étterem

Ha furcsaságra vágysz, akkor irány Ázsia, ahol rengeteg bizarr étterem közül válogathatsz, itt van például a vécéétterem, ahol mindent a vécécsészék uralnak. Vécéétterem Tajvanban is található, olyan, mintha egy közös illemhelyre lennél zárva, ahol a felszolgált ételeket vécén ülve kell elfogyasztani, a szék vécékagyló, de az evőeszközök is stílusosak. A levest szappantartóban szolgálják fel vagy vécécsészében, sőt, még székletalakú sütit is lehet kapni. Már csak az a kérdés, kinek lenne hozzá gusztusa?

Cover fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük