Gombóc Artúr szeme könnybe lábadna a hétvégén – A csokoládét ünneplik Budapesten

édesnapok2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Mint minden évben, az Édes Napok idén is várja a csoki- és sütirajongókat, szeptember 18-20. között a Bazilika előtti Szent István téren rendezik meg Budapest legédesebb hétvégéjét.

A budapesti Édes Napok Magyarország legnagyobb szabadtéri, édesség tematikájú rendezvénye, amely szakmai seregszemle is egyben. Az ingyenesen látogatható esemény igazi családi program, egyaránt várják a kicsiket és nagyokat, a csokoládé- és sütirajongóknak mindenképpen érdemes kinézniük rá.

A legédesebb hétvégén több mint száz hazai kiállító, gyártó, kereskedő és cukrász mutatja be újdonságait, kézműves, minőségi termékeit. Válogatott világmárkák csokoládéi is helyet kapnak a palettán, az Édes Napokon olyan nemzetközi szaktekintélyek vettek már részt, mint a Londoni Csokoládé Akadémia alapítói, vagy világhírű svájci manufaktúrák cukrászmesterei.

A hazai kézműves, cukrászati termékek Európa legrangosabb szakmai díjait hozzák el évről évre. A gasztronómiában folyamatos a változás, minden évben egyre magasabban van az a bizonyos léc, és ez az átalakulás szépen lassan, de elérte a cukrászatokat is. Így az édességgyártás, mint szakma, szintén megbecsült helyre került, meghatározó szerepe lett a gasztronómiában.

A program

Az Édes Napokon a legjobb csokoládé- és édességgyártók mellett a neves cukrászdák finomságait is meg lehet kóstolni, sőt, meg is lehet nézni, hogyan készülnek az édességek, a Miele Gasztroszínpadon nagynevű cukrászok és séfek tartanak bemutatókat. 

Egy kis ízelítő a programból: 

  • megtudhatod, hogyan készülnek a kürtőskalács-különlegességek, az Édes Napokon lesz Kürtős Zserbó, Kürtős Krémes és Kürtős Guba is;
  • megismerkedhetsz a csokimeditáció fogalmával;
  • kiderül, hogyan lesz tökéletes a túrógombóc;
  • Magyarország Cukormentes Tortájával és Budapest Desszertjével is közelebbi kapcsolatba kerülhetsz.

A Miele Gasztroszínpadon pedig olyan finomságok készülnek majd, mint:

  • a gyümölcsös mascarponehab mandulamorzsával;
  • a gőzölt csokoládépuding dióval;
  • vagy a kardamomos csiga vaníliamártással.

Mindenképpen érdemes kinézni a péntektől vasárnapig tartó, édességekben gazdag eseményre, a további részletek az esemény Facebook-oldalán találhatók.

Helyszín: Budapest, Szent István tér, a Bazilika előtt

Időpont: szeptember 18-20.

Fotó:  Édes Napok Facebook-oldal /  Cover: Getty Images

Ezt is szeretjük