Hogyan készült régen a csokoládé? Tényleg van, aki csokipapírt gyűjt? Hétvégén ezt is megtudhatod

csokiprogi2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Itt a február, jön a farsang, kezdődnek a disznótorok, számos szezonális program várja az érdeklődőket.

A február a fánk, a furmint és a hurka-kolbász időszaka, de nem csak ilyen szezonális programokon, kávé- és csokoládékóstolón is részt vehetünk. 

Furmint Február Nagy Kóstoló

Városliget, Magyar Mezőgazdasági Múzeum - február 6.

Mint az utóbbi években, természetesen idén is lesz Furmint Február, szerte az országban, sőt, a határokon túl is, éttermek és borkereskedők állítják a középpontba a sokszínű furmintot. Bár a rendezvénysorozat egész februárban tart, ez az esemény lesz a csúcspontja, ahol a borkedvelő közönség több mint 200 furmintot kóstolhat meg. A rendezvény belépőjegy vásárlásához kötött, ami korlátlan kóstolásra jogosít fel. A kiállítók listáját felsorolni is hosszú lenne, de megtekinthetitek az esemény Facebook-oldalán

Budapesti Mangalica Fesztivál

Budapest, Szabadság tér - február 7-9.

A rendezvény értéke és célja egyfajta fair trade mozgalom beindítása, az érdeklődők közvetlenül találkozhatnak az ország minden pontjáról érkező őstermelőkkel, tőlük vehetik meg a termékeket a kereskedelmi láncok kiiktatásával. Csak a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete (MOE) által ellenőrzött terméket árulnak a rendezvényen. A mangalicatermékek mellett más magyar kézműves portékákkal, zenével, gyerekprogramokkal, kiállítással, mangalicaételekkel, borokkal, pálinkákkal és főzőversennyel várják az érdeklődőket. További részletek az esemény Facebook-oldalán

Fonyódi Kolbászfesztivál

Fonyód, József utca - február 7-9.

A Fonyódi Kolbászfesztivál a téli Balaton egyik legnagyobb gasztronómiai eseménye, amelyet a városi sportcsarnokban rendeznek meg. A fesztiválon magyar kézművesek és termelők portékáit lehet majd megkóstolni és megvásárolni: lesznek sajtkülönlegességek, mangalicatermékek, balatoni borok, szárazkolbászok és szalámik, szalonnák, sonkák, de házi rétest, erdélyi kürtőskalácsot, langallót is lehet falatozni. Aki pedig aktív programra vágyik, az részt vehet a szombati kolbásztöltésen. További információkat az esemény Facebook-oldalán találtok.

Farsangi Minifesztivál

Savoya Park - február 8.

A Savoya Park minifesztiválján izgalmas, vicces és szó szerint édes programokon lehet részt venni, ráadásul minden egyes program és az egész rendezvény ingyenes. Igazi családi esemény, ugyanis jelmezverseny és játékos koncert várja a kicsiket, illetve nem marad el a nagy közös fánkevés sem, ahol 900 fánkot fogyasztanak el közösen a vendégek, úgyhogy mindenképpen érdemes lesz ott lenni. További részleteket az esemény Facebook-oldalán találtok. 

Pécsi Csokoládé Karnevál

Pécs, Major utca - február 8.

Csokirajongók, figyelem! A Pécsi Csokoládé Karneválon nem csak isteni kézműves csokikat lehet megkóstolni, de beleláthatunk a csokoládékészítés mikéntjébe is, érdekes előadások várják az érdeklődőket: megtudhatjuk, milyen volt a csokoládékészítés technológiája régen és ma, találkozhatunk egy csokipapírgyűjtővel, megismerhetjük az élelmiszeripari 3D-nyomtatás rejtelmeit és megkóstolhatjuk Lokodi Ákos kreatív séf csokoládés finomságait. A további programokról és részletekről az esemény Facebook-oldalán olvashattok. 

KávéBár Bazár

Millenáris Park - február 8-9.

11 éves a KávéBár Bazár, ennek örömére már második alkalommal rendezik meg a Millenárisban a rendhagyó eseményt. Budapest egyik legnagyobb kávébárja számos kiállítóval és programmal várja a szakmabelieket és a fogyasztókat egyaránt. Kávékülönlegességekkel, újdonságokkal, környezettudatos koncepciókkal, versenyekkel, bemutatókkal készülnek a szervezők, de nem csak kávék, borok, párlatok, koktélok is lesznek. A kiállítók listájáról és a jegyárakról az esemény Facebook-oldalán találtok információkat. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük