Hihetetlen, hogy ez a lány miket művel a kenyértésztával – Festmények kerülnek ki a sütőből
Cikkek
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
Rántott csirkemell hagymás bundában: ezután csak így készíted
Ropogós
Mesésen puha madeleine: a mentes változatot gyerekjáték elkészíteni
Gazdag shakshuka fehérbabbal: ez biztosan ellát fehérjével
Puha banános-csokis keksz: az érett gyümölcs legjobb felhasználása
Tepsis csirkecomb vele sült fügével: kívül ropogós, belül omlós
10 szuper maradékmentő recept: a száraz kenyér és tészta sem megy kárba
Az olaszok kedvelt laposkenyerét, a focacciát az egész világon örömmel falatozzák, számos fajtája ismert, ízesítése és elkészítési módja változó.
A focacciák közül az egyik legkedveltebb a sima olívaolajos, fokhagymás, sós változat, de szeretik még sajttal vagy szőlővel is gazdagítani a tésztát. Mivel laposkenyér, a tészta jellegzetes formáját úgy érjük el, hogy a kezünkkel széthúzzuk, illetve az ujjainkkal is picit be lehet nyomkodni a tészta felszínét.
A legtöbbször puritán külsejű a lepénykenyér, főleg akkor, ha csak a tésztába keverjük az ízesítőket, ha mondjuk a tetejére tesszük, teljesen más hatást érhetünk el. A készítésénél nagyon fontos, hogy ne sajnáljuk az olívaolajat. A megunhatatlan finomság a maga egyszerű szépségével is lenyűgöző, egy kis kreativitással azonban elképesztő dolgokat hozhatunk ki a tésztából.
Az elmúlt hetekben sokan váltunk péktanonccá, gyúrtuk a tésztákat, sütöttük a különböző finomságokat. A focaccia különösen népszerű volt a sütők körében, hiszen az ízletes, illatos tészta elkészítése tényleg nagyon egyszerű - érdemes ezzel a laposkenyérrel kezdeni a mesterséget, hisz nem lehet elrontani. Sokan merítettek bátorságot és kezdtek el focacciákat gyártani, ráadásul nem is akármilyeneket.
Focaccia, mint műalkotás
Többen művészi szintre emelték a laposkenyér készítését, telepakolták szépen elrendezett feltétekkel, egyes alkotások motívumai egészen művészire sikerültek, a sütőből szó szerint festmények kerültek ki.
Az egyik Instagramon népszerű péklány képeiből mutatunk párat, aki elképesztő ügyességgel készíti a focacciákat. Munkáiban gyönyörködve az ember kedvet kap a sütéshez, és ha már elkapott minket a hév, gyúrjunk tésztát és pakoljuk meg a konyhapultot jó sok zöldséggel, fűszernövénnyel, engedjük szabadjára a fantáziánkat, legyen a tészta a vászon, alkossunk különleges focacciákat.
Cover: Getty Images