A Gourmet Fesztiválon a zsíros kenyér se mindennapi – Kóstold végig Magyarország ízeit

43420322 3313918 cf0a3e0ca0909254d77a8afd03007f6e wm
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az örökség jegyében széles, változatos és házias menüsorral, rég elfeledett fogásokkal, klasszikusokkal és különlegességekkel is készülnek a Gourmet Fesztivál kiállító éttermei, hogy újra felvonulhasson a magyarországi csúcsgasztronómia színe-java a Millenárison.

Kétéves kényszerszünet után idén újra lesz Gourmet Fesztivál a Millenárison, idén ráadásul tizedszerre rendezik meg a gasztronómia rajongóinak találkozóját május 27. és 29. között. A Gourmet Fesztivál a hagyományokhoz híven a Millenárison várja a látogatókat, ahol az örökség jegyében mutatnak ízelítőt a csúcsgasztronómiából az ország minden tájáról kiállító éttermek. 

A 10. jubileumi fesztiválon mintegy 100 kiállító lesz jelen, köztük olyanok is, akik idén mutatkoznak be először. De nem csak főételeket lehet majd kóstolni, az édesszájúakra, a kávérajongókra is gondoltak, valamint bemutatkoznak a hazai borászatok és pálinkafőzdék is. Az ételek esetében most nem az ikonikus ételek, alapanyagok vagy étel-ital párosítások lesznek a középpontban, hanem az örökség, akár családi, akár más szemszögből. 

43196388 a25450ede9a69ff947dfd3357bd12a11 wm

Szezonalitás, gyerekkori kedvencek és egzotikumok kavalkádja

Az örökség jegyében zajlik a fesztivál, de olyan szempontokat is figyelembe vesznek a szervezők, mint a szezonalitás, a lokalitás vagy a személyesség. A menüsorban olyan ételek is megtalálhatók, mint Sárközi Ákos nagymamájának házi nudlija, Széll Tamás gyerekkori kedvenc tejfölös gombóca vagy Rácz Jenő zsíros kenyere. A fesztiválon kiállító mintegy 70 étterem és cukrászda összesített menüsorában közel 200 étel és desszert található. A teljesség igénye nélkül lesz palócleves, szegedi halleves, töltött káposzta, lecsó, tojásos nokedli, kaszinótojás, rakott krumpli, káposztás tészta, mákos guba, tejbegríz és aranygaluska is.

édesség

Az egzotikusabb ízek kedvelői sem maradnak hoppon, a menüből nem hiányoznak a közel-keleti és ázsiai konyha legjobb hazai képviselőinek fogásai sem: lesz fattoush, mutabal és muhamara, kebab, kho, tajvani gua bao, ramen és shabu-shabu mangalicából, lótuszgyökér-saláta, malacfül kimchivel, csípős-savanyú és tom-yum leves, valamint szusitekercs-válogatás is. A komplett menüt itt lehet megnézni. 

Fotó: Száz Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük