8 gyümölcs, aminek nem árt a fagyasztás: így a vitamintartalmuk is megmarad

gyumolcs-fagyasztasa
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Megéri feltölteni a mélyhűtőt gyümölcsökkel, ha jól csinálod, az ízük és a vitamintartalmuk is megmarad.

A nyári gyümölcsök kellemes zamata zord időben is élvezhető, ha lefagyasztva elteszed őket. A finomságok fagyasztása nem nehéz, igaz, a bogyós gyümölcsök okozhatnak kellemetlenséget, zacskóba téve könnyen összenyomódnak, így kifolyhat a levük, ami kiengedésnél okozhat bosszúságot.

A fagyasztás akkor is remek választás, ha megmentenéd a gyümölcsöt. Sokan nem kedvelik a megbarnult banánt, pedig süteménybe vagy turmixba téve is fel lehet használni.

Tippek, amikre figyelj a fagyasztásnál

Az első és legfontosabb szabály, hogy mindig ép, hibátlan gyümölcsöket fagyassz le, így akár fél évig is tárolhatók a vitaminbombák.

Térjünk is vissza a bogyós gyümölcsökre. Hogy szépen, egészségesen tedd el az áfonyát, málnát és társaikat, fontos, hogy mosás és szárítás után tálcára kerüljenek, és így legyenek a fagyasztóba téve. Amikor megfagytak a szemek, akkor tedd zacskóba vagy dobozba, és mehet is a mélyhűtőbe. Így eltéve szép, ép, egészséges szemeket vehetsz elő, nem fognak összenyomódni.

Gyümölcsök fagyasztása fekvő

A barnulásra hajlamos gyümölcsöket, mint például az alma, érdemes citromos vízbe áztatni fagyasztás előtt, így megmarad a színük.

A banánt mindig megpucolva, feldarabolva tedd el, különben fagyott állapotában nem tudsz vele dolgozni.

Jól fagyasztható gyümölcsök:

  • meggy
  • cseresznye
  • ribizli
  • eper
  • málna
  • alma
  • körte
  • sárgabarack

Amiket nem ajánlott fagyasztani:

  • görögdinnye                                                                                 
  • narancs
  • mandarin
  • grépfrút
  • szőlő

Ezen gyümölcsök zamata úgy őrizhető meg, ha a levüket vagy a belőlük készült gyümölcspürét fagyasztod le.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon