Így grillezz vegaként: húsmentes opciók, amik mindent visznek
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A grillszezon sokak számára a húsos ételekről szól, ám ha vegetáriánus vagy, akkor sem kell kimaradnod a nyári sütögetésből: ezek az ötletek biztosan tetszeni fognak!
A grillszezon nem feltétlenül kell, hogy a húsokról szóljon: nagyon sok zöldséget – vagy épp gyümölcsöt –, sajtot és tofut is feldobhatsz a grillrácsra, hiszen a füstös aroma nekik is nagyon jól áll. Elhoztuk a kedvenc húsmentes receptjeinket inspirációnak.
Zöldfűszeres camembert
A camembert az egyik leghálásabb sajtféle, ha grillezésről van szó. Finom, különleges, szinte mindenhez illik, amihez a grillhúsok, és még laktató is. Ebben a receptben zöldfűszerekkel készül, és hasznos tippeket is mutatunk a sütéshez – ha így sütöd, biztosan nem folyik szét.
Grillezett gombasaslik
Ez a gombasaslik balzsamecettel készül, a gombák kívül megpirulnak, a belsejük pedig roppanós és szaftos marad. A gombák előkészítésénél vedd figyelembe, hogy a nagyobb darabok lassabban veszik át a pác ízét, így érdemes őket elfelezni vagy negyedelni.
Sült haloumi
A haloumi kedvelt típus a grillsajtok között, hiszen magas hőmérsékleten sem olvad meg, így biztosan nem kockáztatsz vele grillezésnél. Az előkészítése nagyon egyszerű, hiszen eleve sós lében teszik el, így akár pár csepp citromlével meglocsolva is nagyon ízletes lesz – ahogy ebben a receptben is láthatod.
Grillezett padlizsán
A gomba mellett a padlizsán is kedvelt grillzöldség, ezúttal pedig egy intenzíven fokhagymás változatát mutatjuk. A gazdagabb ízélményért használj a zöldséghez friss zöldfűszereket is: a kakukkfű és a petrezselyem is jól állnak neki.
Héjában sült krumpli
A krumpli minden alkalomra becsempészhető, így szinte természetes, hogy grillezésen is megállja a helyét. Ha ezt a receptet követed, akkor az egyszerű zöldséget a megfelelő fűszerekkel kevés munkával is ízletesre sütheted.
Vajas sült kukorica
Nem telhet el nyár a mennyei főtt kukorica nélkül, azonban sült formában talán még annál is finomabb. Ez a fokhagymás-vajas változata grillen lesz az igazi, és akár kevés chilipehellyel és zöldfűszerekkel is feldobhatod.
Fokhagymás tofuszeletek
Ne ijedj meg az egyszerű ízű tofutól, hiszen egy alapos pácolás után fenomenális grillkaját varázsolhatsz belőle. Ahogy ebben a receptben is olvashatsz róla, a tofu titka az erőteljes fűszerezés, hiszen a húsfélékkel ellentétben csak akkor lesz igazán finom, ha sok ízesítőt használsz hozzá.
Fotók: Getty Images