Latin ételkülönlegességek, kultúra, pesti borkörút - A 6 legjobb program július végére

progiajánlóó
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A gasztroprogramokban az a jó, hogy mindig változatosak, sokszínűek, mindenki megtalálhatja a kedvencét köztük, legyen szó ital- vagy ételkülönlegességekről.

Bár lassan már a nyár derekán járunk, egyelőre még nem köszöntött be a kánikula, kellemes az idő. Ilyenkor jó kimozdulni, egy hangulatos szabadtéri program a lehető legjobb választás, ha a hétvégére keresünk ötletet. 

Balatonföldvári Sörnapok

Fesztivál tér - július 22-26.

Keszthely után Balatonföldvár a sörfesztivál következő állomása, mint ahogyan már azt megszokhattuk, széleskörű italkínálattal készülnek a szervezők. Magyar, angol, belga, német, cseh sörök alkotják a repertoárt, közel 25 kiállító több mint 100 féle söre. A rendezvény közvetlenül a Balaton partján, a Fesztivál téren lesz. A kiállítók listáját az esemény Facebook-oldalán érhetitek el, de azért adunk egy kis ízelítőt: ott lesz a Beerside, a Guinness, a BigFoot Sörfőzde, de természetesen az ételek sem maradnak el, a Vitéz Kürtőskalács, a Smoking BBQ és még sokan mások gondoskodnak a finom falatokról.

Food Truck Show

Mosonmagyaróvár - július 24-26.

Három napon keresztül a legfinomabb ételekkel és italokkal várják az érdeklődőket Mosonmagyaróváron, a legjobb hazai food truckokat vonultatják fel a város szívében. A beguruló autók között lesz például a Food Porn, a Piknik Utczabár, a Levendula Fagylalt és a Happy Churros, de az italok sem maradhatnak el, kint lesz a Borkas és a Pia Joe is. A rendezvény ingyenes. A food truckok pontos listáját az esemény Facebook-oldalán éritek el. 

Vonyarci Boros Forgatag 

Vonyarcvashegy - július 22-26.

Vonyarcvashegy, avagy a "boros falu", jó hangulatú, színes forgatagnak ad teret a héten, a zamatos borok mellett finom falatok is lesznek, de kézműves kirakodóvásárral, zenei programokkal és gyermek-foglalkoztatóval is készülnek a nagy családosoknak. A rendezvénysorozat szerda estétől vasárnap estig tart, minden nap más zenei előadóval, de ugyanolyan színes étel- és italkínálattal várják az érdeklődőket. További részleteket az esemény honlapján találtok.

Tóthék Megnyitó Piknik

Eger, Síkhegy - július 25.

Az egri Síkhegyen nem csak csodálatos panoráma, de szuper piknik is vár az érdeklődőkre, lesznek finom borok, falatkák, zene és nyugágyak, kellemes környezetben pihenhetjük ki a hét fáradalmait. A nyári borsor végigkóstolása mellett megismerkedhetünk a családi pincészetekkel és az egri borvidékkel is, miközben Báder Elemér bárzongorista jazz dallamait élvezhetjük. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. További részleteket az esemény Facebook-oldalán találtok.  

Festival Latino Budapest

Havana Salsa Bar & Restaurant - július 26.

A szuper hangulatos eseményt a Havana Salsa Bar & Restaurant kertjében rendezik meg, a latin ételek kedvelői semmiképpen ne hagyják ki: lesznek kubai, mexikói, perui, argentínai gasztronómiai különlegességek, de az egyes országok kulturális hátterével is megismerkedhetünk a délután során. Azoknak, akik kedvelik a latin-amerikai országokat és szeretnék jobban megismerni őket, mindenképpen érdemes ellátogatniuk az eseményre

Pesti Borkörút

Budapest - július 30.,31.

A Pesti Borkörút egy szuper ötlet, a célja, hogy bemutassa Budapest hat neves boros közösségi helyét, és hogy népszerűsítse a Kárpát-medence egyedi, színes borvilágát. Nem kell megijedni, nincs nagy távolság a borbárok között, gyalog is könnyedén elérhetőek. Mindegyikben öt tételt kóstolhatnak meg a résztvevők, a borsor az adott hely kedvenceiből épül fel, de fajtában, borkészítési eljárásban és borvidékek szerint is változatosak. A részvételi díjról, a borbárok és a kóstolható tételek listájáról az esemény Facebook-oldalán olvashattok bővebben.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük