12 egyszerű kevert sütemény pillanatok alatt - Csak keverd össze a hozzávalókat
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
A sütik káprázatos világában könnyedén el lehet merülni, de érdemes a legegyszerűbb kevert finomságokkal kezdeni az ismerkedést.
A kevert sütemények gyorsan kivitelezhetőek, macera nélkül készülnek. Kevert süteményeknek azokat a finomságokat szokták nevezni, amelyek tésztáját egy tálban, maximum kettőben össze lehet állítani, majd csak tepsibe kell simítani, végül a sütőbe tenni.
A legkedveltebb kevert sütemények bögrések, ami annyit jelent, hogy az alapanyagok kiméréséhez csak egy bögrére lesz szükség. A kevert finomságokba szinte mindig kerül valamilyen tejtermék - joghurt vagy kefir -, amitől sokkal lágyabb lesz a tészta textúrája.
A kevert sütik felépítése egyszerű, a tészta gyümölcsökkel és magvakkal gazdagítható. Néhány recept nagyon hasonlít a piskótához, csak míg a piskóta készítésénél szét kell választani a tojásokat, a keverteknél csak egybe kell forgatni a hozzávalókat. A kevert finomságokat mindig valamilyen formába - kuglóf, gyümölcskenyér vagy sima tepsibe - kell simítani, majd készre sütni, de akár a dagasztás, kelesztés nélküli fánkrecepteket is ide sorolhatjuk.
Alább összeszedtük azokat a kevert süteményeket, amelyeket bármikor szívesen elkészít az ember, hiszen elképesztően finomak és egyszerűek.
Gesztenyés brownie
A brownie az egyik legkedveltebb kevert sütemény, az alapreceptet számtalan módon lehet izgalmassá tenni, érdemes leleményesnek lenni és újítani. A gesztenye szerelmeseinek kötelező kipróbálniuk gesztenyemasszával vagy sült gesztenyével az édes tésztát.
Grízes kevert sütemény
A grízes sütemény búzadarából készül, a szemeknek köszönhetően a kevert tészta nagyon puha lesz. A masszába érdemes valamilyen gyümölcsöt is keverni, hisz sokkal izgalmasabb lesz tőle, és biztosan nem lesz száraz a tészta textúrája.
Kevert vaníliás kuglóf
A klasszikus kuglóf kelt tésztából készül, napjainkban mégis sokkal elterjedtebb a kevert, sütőporral dúsított változat, amely jóval gyorsabban kerül az asztalra, mint a hagyományos finomság. Az egyszerű vaníliás verzió nem csak délutáni nasinak tökéletes, kávé, tea vagy tej mellé, napindítónak is jólesik majd.
Kakaós-körtés sütemény
A körte lédús, kellemes zamatú, ezért sütemények tésztájába bátran belecsempészhető. Az almához hasonlóan nagyon jól illik hozzá a fahéj, ezért érdemes vele párba állítani.
Szilvás kevert sütemény
A szilva savanykás húsa remekül illik süteményekbe, még a legegyszerűbb kevert tésztával is csodát tesz.
Puha mákos kuglóf
A kuglóf tésztájába joghurt kerül, amely nagyon légiessé varázsolja azt. A pillekönnyű tésztát darált mák dobja fel, de mellé citrom is kerülhet. Mák helyett dióval is el lehet készíteni ezt a csodás kuglófot.
Almás kevert sütemény
Az illatos süteménybe duplán kerül fahéj, a tésztába és a tetejére is jut a fűszerből. A süti tésztája nagyon izgalmas textúrájú, hisz se nem pite, se nem piskóta.
Amerikai sütitészta
Klasszikus amerikai kedvenc, számtalan süti alapja lehet, a legtöbbször azonban szép aranybarnára sütött kekszek készülnek belőle. A tészta érdekessége, hogy nyersen is lehet belőle falatozni, mivel tojás nélkül készül és a liszt hőkezelt állapotban kerül a keverőtálba.
Sütőtökös piskótatekercs
A különböző piskótatekercsek nagyon népszerűek, hisz egyszerű az elkészítésük, tényleg nagyon finomak, ráadásul rengeteg változatban készülhetnek. Szezonjában például sütőtökkel érdemes dúsítani a roládot. Ebben a receptben még a tojást sem kell különválasztani, csak mindent össze kell keverni.
Habos almás sütemény
A mutatós sütemény tésztája kevert, amin lehet egyet csavarni, ha az embernek ahhoz van kedve. Kettéválasztva az egyik felét érdemes fehéren hagyni, a másikba pedig kakaót tenni. A sütit az teszi különlegessé, hogy a lágy krém és a tészta közt vékonyan szeletelt alma bújik meg.
Narancsos fánkgolyók
A fánk kapcsán mindig a kelt tészta ugrik be, amelynek az elkészítése a dagasztás és kelesztés miatt kissé időigényes, épp ezért nem sokan vállakoznak a hagyományos fánkok sütésére. Számukra lesz tökéletes választás a narancsos fánkgolyó, a finomság alapanyagait csak egy tálban össze kell keverni, formázni, majd sütni.
Egytojásos kevert sütemény
A kakaóval dúsított tészta nagyon szerény alapanyagokból készül, egyszerűsége ellenére nagyon szaftos lesz, napokig is képes megőrizni a puha állagát, persze csak akkor, ha marad belőle.
Fotók: Getty Images, / Sóbors, Botos Claudia/ Sóbors, Sági Zsófia/