A 12 éves kis szakács megmutatja a világnak, milyen lenyűgözőek a vegán ételek – Hatalmas tervei vannak

kvcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Fiatalkora ellenére remekül mozog a konyhában, a családja és barátai étkezéséről is ő gondoskodik, a főzés a szenvedélye.

Omar Mcqueen 5 évvel ezelőtt szeretett bele a konyhaművészetbe, amikor szülei elkezdték megtanítani egy-két alapétel elkészítésére. A kisfiú azonnal ráérzett a dolgokra, egyre gyakrabban állt magától a tűzhely elé, hogy főzzön valami finomat. A fiút - amellett, hogy szeret a konyhában alkotni - az is motiválja a főzésben, hogy így besegíthet anyukájának, aki ritka betegségben szenved.

Omar az édesanyja egészségügyi állapota miatt egyre jobban elmerült az egészséges ételek világában, a vegetáriánus és vegán étrend iránt érzett vonzalma csillapíthatatlan lett, az eltelt évek alatt húsevő családja számára egyre többször készített zöldséges menüt, bebizonyítva, milyen finomságok készülhetnek ezekből az alapanyagokból is. A főzéssel töltött idő nagyon szép eredményeket hozott a fiatal szakácsnak, ifjúkora ellenére sikert sikerre halmoz.

Omar mindössze 10 éves volt, mikor elindította saját vállalkozását, a vegán mártogatósokkal foglakozó Dipalicioust, ahol különféle izgalmas szószokat, gyümölcsleveket és snackeket lehet beszerezni. A kis szakács saját videócsatornával is büszkélkedhet, ahol a vegán és vegetáriánus étrend gazdagságát népszerűsíti, fő feladatának érzi, hogy a korabeli gyerekek ne viszolyogjanak a zöldségektől, táplálkozzanak egészségesebben. 

Eltökélt és megállíthatatlan

Angliában és Amerikában egyre többen ismerik a kis kulináris kalandozó nevét. Tavaly a dél-londoni Croydon Boxparkban vegetáriánus pop-up éttermet nyitott, de a konyhai munkákban az egész család besegít Omarnak.

A kis csodaszakács nagyon intenzíven bánik a fűszerekkel, számára a főzés nagy kaland, mindig felfedez valami újat. Videói közt remek vegetáriánus és vegán fogások kerülnek elkészítésre, mutatunk is párat, hátha kedvet kaptok a Mcqueen által főzött bolognaihoz vagy pizzához.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük