![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
6 krém és bevonó a húsvéti süteményekhez: a legegyszerűbb piskótát is feldobják
![kbcover](https://kep.index.hu/1/0/4266/42667/426679/42667938_3256800_3d9410f27910b03a7a638713bcc16e69_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Vizes piskóta, vaníliás muffin vagy banánkenyér, mindegyik desszert csodálatos, de ha tovább fokoznád az élvezeteket, akkor töltsd meg őket édes krémmel, vagy tedd csábossá valamilyen bevonóval.
A sütemények többsége krémesen finom, a választék óriási, ha pedig édesszájú az ember, akkor kötelező felfedeznie a finomabbnál finomabb krémeket.
A gazdag ízvilágú, selymes krémek mellett a bevonók is fontos szerepet töltenek be a sütemények világában, használatukkal nemcsak ínycsiklandóbb lesz az édesség, hanem sokkal dekoratívabb megjelenést kölcsönözhetsz a finomságoknak.
Ahhoz, hogy látványos desszertekkel büszkélkedj, nem kell nagy cukrásztehetségnek lenned, bőven elég, ha néhány egyszerű sütireceptet megtanulsz. Ilyen a piskóta, melyből rengeteg variáció közül válogathatsz, de az alapmuffin és banánkenyér is elfér a repertoárban. A könnyen összedobható finomságokat húsvét alkalmából is elkészítheted. Hogy minél varázslatosabbak legyenek, mutatjuk a kedvenc krémjeinket és mázainkat, melyektől az ünnepi asztal ékévé válik még a legegyszerűbb vizes piskóta is.
![kbct6](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4266/42668/426681/42668148_8ad0601b08c19bba0467f2784937751b_wm.jpg)
Krémek
Csokoládékrém
Az ellenállhatatlan csokoládékrém palacsintára is kenhető, de tölteléknek is kipróbálhatod. A piskótát süsd tortaformában, és a rétegeket kend meg vastagon vele. Az elkészítéséhez 200 gramm porcukrot szitálj keverőtálba 2-3 evőkanál kakaóval együtt. Egy másik tálban 150 gramm krémsajtot 150 gramm puha vajjal keverj össze, majd add hozzá a porcukros kakaót és a 220 gramm olvasztott csokit. A selymesebb textúra kedvéért joghurt, mascarpone, tejszín vagy tejföl (mindből 150 gramm) is kerülhet a krémbe. A lapok közé kent krémre szórhatsz durvára vágott diót, mogyorót vagy pisztáciát.
![kbct1](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4266/42667/426679/42667948_d892ccff6f368ba2ec94bf4b57c06807_wm.jpg)
Sós karamellkrém
Az ínycsiklandó sós karamellkrém remekül működik édes receptekben. Az elkészítése gyerekjáték: keverj össze 100 gramm puha vajat 300 gramm krémsajttal, 200 gramm porcukorral, 100 gramm kész karamellkrémmel és egy nagy csipet tengeri sóval.
![kbct2](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4266/42667/426679/42667950_1ba05f8ee2e291bdc2a2f263b2e50f77_wm.jpg)
Bailey’s vajkrém
Az összejöveteleken lepd meg a szeretteidet különleges vajkrémmel, kend tortalapok közé, vagy muffin tetejét cifrázd vele. A krém összeállítása egyszerű, keverj össze 220 gramm puha vajat, 320 gramm porcukrot és Bailey’s-t ízlés szerint, 3-5 evőkanállal vagy többel. A kész krémet töltsd habzsákba, és indulhat a móka.
![kbct3](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4266/42667/426679/42667954_6b8291e1b80b4c79edd9c9f13e9c5964_wm.jpg)
Bevonók
Citromos
Az üde, kissé fanyar zamatú bevonó piskótán és muffinon is alkalmazható. Ízében frissé, tavasziassá teszi a süteményt. A máz elkészítéséhez 100 gramm puha vajat, 300 gramm krémsajtot, 200 gramm porcukrot, egy citrom levét és reszelt héját keverd krémes állagúra. A citrom mennyisége ízlés szerint alakítható, ha szereted a frissességét, akkor növeld az adagot.
![kbct4](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4266/42667/426679/42667960_0af63c6fa65a89e727e8abf3bdbcf520_wm.jpg)
Fahéjas
A fahéjtól nem csak a fánkok kaphatnak ízletes ruhát, selymes bevonat is készülhet belőle, mely egyszerűsége ellenére varázslatossá teszi a süteményeket. Az elkészítése gyerekjáték, 80 gramm vajat 180 gramm porcukorral keverj habosra, utána forgasd hozzá a fahéjat 2-3 teáskanállal. Kakaós piskótán vagy banánkenyér tetején is kipróbálhatod a bevonót. Mivel a fahéj jól illik az almához, a gyümölcsből készült kevert sütemények tetején is nagyot fog ütni.
![kbct5](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4266/42668/426680/42668014_d29c1e767692d8d21080a61e14d61daf_wm.jpg)
Kávés
Kávérajongók számára mutatjuk a legfinomabb bevonót, melyet palacsintatorony tetejére is rákenhetsz. A máz összeállítása a következőképpen történik: 75 ml tejszínt kezdj el melegíteni 1 teáskanál kávéporral és 2 evőkanál cukorral, utána adj hozzá 50 gramm feldarabolt csokit. A máz egyszerű piskótára kenve is tökéletes, de hogy még fenségesebb legyen, durvára vágott diót vagy mogyorót is szórhatsz rá.
Fotók: Getty Images