6 krém és bevonó a húsvéti süteményekhez: a legegyszerűbb piskótát is feldobják

kbcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Vizes piskóta, vaníliás muffin vagy banánkenyér, mindegyik desszert csodálatos, de ha tovább fokoznád az élvezeteket, akkor töltsd meg őket édes krémmel, vagy tedd csábossá valamilyen bevonóval.

A sütemények többsége krémesen finom, a választék óriási, ha pedig édesszájú az ember, akkor kötelező felfedeznie a finomabbnál finomabb krémeket.

A gazdag ízvilágú, selymes krémek mellett a bevonók is fontos szerepet töltenek be a sütemények világában, használatukkal nemcsak ínycsiklandóbb lesz az édesség, hanem sokkal dekoratívabb megjelenést kölcsönözhetsz a finomságoknak.

Ahhoz, hogy látványos desszertekkel büszkélkedj, nem kell nagy cukrásztehetségnek lenned, bőven elég, ha néhány egyszerű sütireceptet megtanulsz. Ilyen a piskóta, melyből rengeteg variáció közül válogathatsz, de az alapmuffin és banánkenyér is elfér a repertoárban. A könnyen összedobható finomságokat húsvét alkalmából is elkészítheted. Hogy minél varázslatosabbak legyenek, mutatjuk a kedvenc krémjeinket és mázainkat, melyektől az ünnepi asztal ékévé válik még a legegyszerűbb vizes piskóta is.

kbct6

Krémek

Csokoládékrém

Az ellenállhatatlan csokoládékrém palacsintára is kenhető, de tölteléknek is kipróbálhatod. A piskótát süsd tortaformában, és a rétegeket kend meg vastagon vele. Az elkészítéséhez 200 gramm porcukrot szitálj keverőtálba 2-3 evőkanál kakaóval együtt. Egy másik tálban 150 gramm krémsajtot 150 gramm puha vajjal keverj össze, majd add hozzá a porcukros kakaót és a 220 gramm olvasztott csokit. A selymesebb textúra kedvéért joghurt, mascarpone, tejszín vagy tejföl (mindből 150 gramm) is kerülhet a krémbe. A lapok közé kent krémre szórhatsz durvára vágott diót, mogyorót vagy pisztáciát.

kbct1

Sós karamellkrém

Az ínycsiklandó sós karamellkrém remekül működik édes receptekben. Az elkészítése gyerekjáték: keverj össze 100 gramm puha vajat 300 gramm krémsajttal, 200 gramm porcukorral, 100 gramm kész karamellkrémmel és egy nagy csipet tengeri sóval.

kbct2

Bailey’s vajkrém

Az összejöveteleken lepd meg a szeretteidet különleges vajkrémmel, kend tortalapok közé, vagy muffin tetejét cifrázd vele. A krém összeállítása egyszerű, keverj össze 220 gramm puha vajat, 320 gramm porcukrot és Bailey’s-t ízlés szerint, 3-5 evőkanállal vagy többel. A kész krémet töltsd habzsákba, és indulhat a móka.

kbct3

Bevonók

Citromos

Az üde, kissé fanyar zamatú bevonó piskótán és muffinon is alkalmazható. Ízében frissé, tavasziassá teszi a süteményt. A máz elkészítéséhez 100 gramm puha vajat, 300 gramm krémsajtot, 200 gramm porcukrot, egy citrom levét és reszelt héját keverd krémes állagúra. A citrom mennyisége ízlés szerint alakítható, ha szereted a frissességét, akkor növeld az adagot.

kbct4

Fahéjas

A fahéjtól nem csak a fánkok kaphatnak ízletes ruhát, selymes bevonat is készülhet belőle, mely egyszerűsége ellenére varázslatossá teszi a süteményeket. Az elkészítése gyerekjáték, 80 gramm vajat 180 gramm porcukorral keverj habosra, utána forgasd hozzá a fahéjat 2-3 teáskanállal. Kakaós piskótán vagy banánkenyér tetején is kipróbálhatod a bevonót. Mivel a fahéj jól illik az almához, a gyümölcsből készült kevert sütemények tetején is nagyot fog ütni.

kbct5

Kávés

Kávérajongók számára mutatjuk a legfinomabb bevonót, melyet palacsintatorony tetejére is rákenhetsz. A máz összeállítása a következőképpen történik: 75 ml tejszínt kezdj el melegíteni 1 teáskanál kávéporral és 2 evőkanál cukorral, utána adj hozzá 50 gramm feldarabolt csokit. A máz egyszerű piskótára kenve is tökéletes, de hogy még fenségesebb legyen, durvára vágott diót vagy mogyorót is szórhatsz rá.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük