9 isteni recept az ünnepről megmaradt húsból: pörkölt és fasírt is készülhet belőlük
Cikkek
Így készül a tökéletes karácsonyi halászlé - Tippek és a legjobb receptek egy csokorba gyűjtve
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
Ropogós
Puha kevert süti téli fűszerekkel: gyorsan összedobható
Szaftos, bőséges lencsés tészta: egyszerűen készül és nagyon finom
Isteni kenyérfelfújt aszalt gyümölcsökkel: krémes karamellszósz borítja
Laktató zöldségleves gazdagon: kímélő fogás az ünnepek alatt
9 isteni recept az ünnepről megmaradt húsból: pörkölt és fasírt is készülhet belőlük
Gusztusos szendvics, izgalmas egytál és szaftos pörkölt is összedobható a karácsonyi lakomáról megmaradt sültből. Mutatjuk, miként használd fel az ünnepi maradékot!
A karácsony a terülj, terülj asztalkám időszaka. Ilyenkor mindenki örömmel enged a lakoma kísértésének, ám ha túl nagy a bőség, akkor számítani lehet a maradékra.
Ha túl sok étel maradt a nyakadon, és nincs ötleted vagy kedved felhasználni, akkor adományozd rászorulóknak.
Ha csak a terv hiányzik, abban most segítünk: mutatjuk, mit kezdhetsz a megmaradt főtt vagy sült hússal, így semmi nem vész kárba.
Levesből maradt főtt hús
Az ünnepi asztal nagy kedvence az aranyló húsleves, amelybe bőséggel kerül hús. Ha maradna belőle, akkor még jól is jártál, mert rengeteg ötletes finomság készülhet a húsból. A legegyszerűbb, ha szépen felszeleteled vagy villával széttépkeded, de le is darálhatod, ezután már csak használni kell! A lehetőségek száma végtelen!
Ha csak összekevered egy kis majonézzel, tejföllel és mustárral, máris mehet valamilyen pékáruba, és kész is a csodás szendvics, de tésztával vagy rizzsel is egybeforgathatod. A darált főtt húsból krokett és gusztusos fasírtgolyó is készülhet, sőt még pörkölt vagy hortobágyi palacsinta is az asztalra kerülhet a maradékból. Íme, miket dobhatsz össze főtt húsból:
Sültek, rántott hús vagy hal
Bizony, még a finom rántott halból vagy húsból is összejöhet a felesleg, ha túl sok minden kerül az ünnepi asztalra. Bár ezek a finomságok frissen az igaziak, de a maradék láttán sem kell elkeseredni, mert újraálmodhatók. A rántott hús vagy hal kerülhet szendvicsbe, amit melegszendvicssütőben még ízletesebbé tehetsz.
A frissensültek újramelegítése forró levegős gépben vagy sütőbe tolva is megtörténhet. Ha picit különlegesebbé tennéd, akkor a klasszikus rántott húst olasz módra, paradicsomszósszal és sajttal a sütőben is elkészítheted.
A sülteket felkockázhatod vagy darálhatod, és használhatod ugyanúgy, mint a főtthús-maradékot. Forró serpenyőben átpiríthatod, és önthetsz rá tojást, és máris kész a főúri villásreggeli. Tésztaétel, szendvics is összedobható a maradékból. A sült leveles tésztába is kerülhet, így senki nem gondolná, hogy maradékból készült a finomság.
Fotók: Getty Images