Kóstoltál már gyöngytyúkot? És galambot? Hétvégén lehetőséged lesz erre is

novprogr
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Hűvös, de napos novemberi hétvégének nézünk elébe, úgyhogy mozduljunk ki otthonról, látogassunk el egy borkóstolóra, vegyünk részt egy budai vársétán vagy kóstoljunk kedvünkre szárnyasból készült fogásokat.

Még mindig napos az idő, szerencsére nem köszöntött be a fagy, úgyhogy bátran mozduljunk ki a fűtött szobából, ha pedig a szeszélyes időjárás mégis hűvösre fordulna, több beltéri esemény közül is választhatunk. 

Kóstold meg Villányt!

Vinitus Budapest - november 22. 

A Kóstold meg Villányt! sétáló-borkóstolón a Cult of Wine izgalmas Villányi borválogatását ismerhetjük meg. Rémai Tamás, tulajdonos nem csak a régió és borai iránti elhivatottságát bizonyítja, de különleges borairól is mesél, bátran kérdezhetünk tőle. A borsor hat isteni finom tételből és egy meglepetésből áll, amelyet csak a helyszínen derül ki. A sétálókóstoló ára 3000 Ft, de ebből 500 Ft levásárolható a kínált tételekre. További részletek az esemény Facebook-oldalán.

Libamáj felsőfokon

Tigris Étterem

Bár elmúlt a Márton nap, a magyar libamáj továbbra is a tányéron marad. Japánban igencsak népszerű a magyar libamáj, és az ottani szakácsok csak a legmagasabb minőséget fogadják. A nem régen átalakított Tigris Étteremben ugyanezt a minőséget megkaphatja az ember. Csodás fogások várnak ezzel a fenséges hozzávalóval egy előételben, a négy évszakra hangolva rögtön négyféle formában meg lehet ízlelni, de akár roston is meg lehet kóstolni. A vacsora előtt vagy éppen utána pedig a gyönyörű faragott bárpultnál lehet megkóstolni a jobbnál jobb koktélokat. 

Fotó: Puskás Nóri

Borséta a Budai Várnegyedben

Várkert Bazár - november 23.

Hova tűnt a budai borvidék és milyen volt a budai bor? A budai vársétán megismerhetjük Buda borászati történetét az első szőlőtőkéktől kezdve egészen a borfesztiválokig. A séta az Öreg huszár szobortól indul a vége pedig a Budavári Mikve lesz, a pálya nem akadálymentesített, meredek lépcsőkre és szűk folyosókra is számítani kell. A séta végén megtekinthetjük a nyugati pincerendszert, és megnézhetjük, hogyan tárolták az itt lakók a borokat. A programot pedig egy pohár finom vörösbor zárja. További részletek az esemény Facebook-oldalán.

Pinceszer - Külhoni Magyar Borászok Találkozója

Duna Palota - november 23. 

A Külhoni Magyar Borászok Egyesülete a Magyarság Háza támogatásával rendezi meg a Kárpát-medence legjobb magyar borászait felvonultató találkozóját. Több mint 45 borászatot és több mint 200 bort mutatnak be a borrajongó közönségnek. A Pinceszer esemény a boros rendezvények sorában is különlegesnek és izgalmasnak számít, a válogatott borok mellé felvidéki sajtokat és az Ipolyszalkai Farm sonkáit, kolbászait és szalámijait kóstolhatják meg a vendégek. További részletek az esemény Facebook-oldalán

Csokoládé- és Kézműves Vásár

Szombathely - november 23-24.

Egyedi csokoládék, magyar kézműves portékák, mindenféle kézzel készített finomság és termék lesz a szombathelyi vásáron. Érdemes körülnézni, mert tökéletes karácsonyi ajándék is lehet belőlük: csokoládék, bonbonok, méz, gyurmacsoki, diétás és magvas finomságok, szörpök, lekvárok, sütik, újrahasznosított ékszerek, kerámiák, őstermelői finomságok, gyümölcslevek közül válogathatunk. A vásár környezettudatos, úgyhogy vigyünk magunkkal egy vászontáskát vagy kosarat. További részletek az esemény Facebook-oldalán

Gasztrohegy - Badacsony szárnyal

Badacsony - november 23-24.

A Gasztrohegy októbertől áprilisig 7 tematikus gasztrohétvégén keresztül mutatja be a gasztronómia csúcsát és a Badacsony egy olyan arcát, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet megfigyelni. Fogásról fogásra ismerhetjük meg a Badacsonyt, az izgalmas ételekhez vulkanikus borok is járnak. A november a szárnyasoké, a hétvégén hagyományos és különleges ételeket készítenek a séfek: csirke, pulyka, fácán, kacsa, liba, gyöngytyúk, kakas és galamb is lesz a tányéron mindenféle formában. További részleteket az esemény Facebook-oldalán találtok. 

DiVino Borrandi

Budapest, DiVino - november 27. 

A DiVinóban már nem ez az első borrandi, egy tematikus "borsorozatot" rendeznek a borbárban. Ezúttal a bordói november jegyében különleges tételekkel várja az érdeklődőket Jekl Flóra és Kiss Gábor. A borászok nem csak kulisszatitkot osztanak meg a közönséggel, de 3-3 remek bort is bemutatnak majd, amelyeket természetesen meg is lehet ízlelni. A részvétel ára 4900 Ft/fő, ami a borkóstolót és az őket kísérő falatokat is magában foglalja. Az esemény limitált férőhelyes, a foglaláshoz szükséges információkat az esemény Facebook-oldalán találjátok. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük