Tudod, milyen az orosz leves és túrólepény? Vettél már részt játékos bortúrán? Izgalmas programok várnak

progiajánlóokt3
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a hónap a finom italokról szól, ősszel nem hiányozhatnak az asztalról a finomabbnál finom borok, de októberben a sörfogyasztásnak is kultusza van.

Ha ősz, akkor szüret, ha szüret, akkor bor, de nem telhet el október sörfesztivál nélkül sem. Ezen a hétvégén rengeteg ital tematikájú program közül lehet válogatni, egyik szabadtéri esemény izgalmasabb, mint a másik. 

Októberi Sörnapok

Margitsziget Gasztrosétány - október 2-4.

Szabadtéri sörnapok a malátarajongóknak! A Margitszigeti Gasztrosétányon 3 napon keresztül a legfinomabb kézműves söröket lehet majd megkóstolni, amelyek mellé isteni street foodok dukálnak, mint az aranybarnára sült lángos vagy egy jó ropogós csülök. Az eseményen részt vesz például a Pizza Puzzle, az Island Bistro, a Stég Pub, de a teljes listát az esemény Facebook-oldalán találod. 

Vino Bor- és Zeneünnep

Eger, Dobó István tér - október 2-4.

Idén a Kóstoló Ünnep a bor és a zene jegyében telik, az esemény helyszínéül Eger belvárosában a Dobó tér szolgál. A Bor- és Zeneünnepen megismerkedhetsz az Egri borvidék ismert borászataival és éttermeivel, és természetesen meg is kóstolhatod az isteni tételeket és fogásokat. Mivel épp egy időben rendezik meg az Utcazenészek Versenyét is Egerben, így a kóstolás mellett az élőzene is hatalmas szerepet kap. A borászatok és gasztronómiai kiállítók listáját az esemény Facebook-oldalán találod. 

progiajánlóokt

BalatoniKör Gasztropiknik

Szigliget, Várudvar - október 3.

Az őszi-téli Gasztropiknik első helyszíne Szigliget, a sorozat keretében a balatoni gasztronómiai élet szereplőit mutatják be, balatoni borászokat, cukrászokat, pálinkafőzőket és éttermeseket. A Várudvar Gasztroplaccán a legfinomabb ételek és italok mellett kézműves vásárral és élőzenével is készülnek a szervezők, a legkisebbeket pedig különböző játékokkal várják. A részletes programot és a résztvevő vendéglátók listáját az esemény honlapján találod.

Tokaji gasztro- és dőlűtúra

Tokaj, Hétszőlő Szőlőbirtok - október 3.

A borok szerelmeseinek kötelező ez a program, hangulatos dűlőtúrával egybekötött gasztroélményekkel várnak mindenkit a szervezők. Minden egyes borászatnál másik isteni finom tételt lehet megkóstolni, és természetesen az ételek sem maradnak el, isteni sütőtökkrémleves, mangalica és flódni várja az érdeklődőket. A részletes programot és árakat az esemény Facebook-oldalán találod, jelentkezni is ott lehet a túrára.

progiajánlóokt2

Fotó: Marka/Getty Images

Villányi Vörösbor Túra

Villány - október 3.

Igazi játékos túra, nem csak borrajongóknak ajánljuk, de nekik különösen. A játékban 6 különböző pincészet aláírását kell összegyűjteni, na igen ám, de aláírást csak az elfogyasztott bor után kapsz. A borászokkal kapcsolatos kérdésekre is meg kell szerezned a válaszokat, majd a célba érni 23:00-ig. Szuper játék felnőtteknek, borkedvelőknek, és természetesen túrának sem utolsó. További részleteket az esemény Facebook-oldalán olvashatsz. 

Pátyi Pincehegyi Civilizáció

Páty, Hangulat Pince - október 3.

Pátyon a Hangulat Pince és a Pincehegyi Lovasudvar várja a vendégeket, a Hangulatos Lovasok csapata készíti az ételeket és a szörpöket, lesz orosz Szoljanka leves és Szirnyiki túrólepény is. A pincében isteni borokat lehet majd kóstolni, de üdítőkkel, kávékkal is készülnek a szervezők. A legkisebbekről sem feledkeztek meg, a Hangulat Pince mögötti Pincehegyi Lovasudvaron várják a gyerekeket élménylovaglásra. A további részleteket az esemény Facebook-oldalán olvashatod. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük