![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Fenséges sült és ízletes szósz is készülhet sörből: 8 receptet mutatunk
![srcover](https://kep.index.hu/1/0/4587/45879/458794/45879434_3499072_9574f9c0ba1fa11f7bef4fdbcda0e7c5_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A kesernyés ízű ital nem csak kiváló hűsítő, főzésnél is érdemes bevetni. Fenséges sültek, különleges szósz és izgalmas hús- vagy zöldségbunda is készülhet belőle.
A népszerű italt főzés során is érdemes bevetni, különleges fogásokat készíthetsz belőle, melyek elfogyasztása után az ízek ott maradnak az ember szájában.
Lehet világos, barna, ízesített vagy kukoricasör, kapd elő bátran a konyhában, csodás ételek és még desszert is készülhet belőle. A sörrel történő főzés nem új keletű dolog, régóta használják, főleg húsos ételek készítésénél. Idetartozik a csülök is. Az ízletes fogás egyszerűen készül: mielőtt pirulni küldöd a húst a sütőbe, feltétlen főzd puhára fűszeres vízben. Ezután olajjal és fűszerekkel gazdagítsd a húst, majd sütés során sörrel locsolgasd.
Ennyivel nem ér véget a sörrel készült fogások felhozatala, még desszert is készülhet belőle. Mutatjuk kedvenceinket, melyeket érdemes kipróbálni, ha egy kis izgalmat vinnél a konyhába.
Sörtésztában sült cukkini
Az izgalmas sörbunda kiváló választás olajban sült zöldségekhez, és még a csirkehúsnak és a halnak is jól áll ez a ruha. A sűrű palacsintatésztához hasonló massza készítésénél fontos, hogy mindig hideg, jó minőségű sörrel dolgozz. Ha extra ropogósan szeretnéd elkészíteni, akkor adj a masszához 1 teáskanálnyi sütőport vagy szódabikarbónát.
![srct1](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4587/45879/458792/45879224_deb68114e0bab6ecd597296dae96aaa9_wm.jpg)
Sörbundában sült hagymakarika
A ropogósra sült hagymakarikát a húsevők és a vegetáriánusok is imádják. A bunda különlegessége, hogy bátran lehet fűszerezni. Érdemes kedvenc ízesítőiddel feldobni a hagyma ruháját. A hagymakarika remekül illik szendvicsek mellé, de főzelék feltétje is lehet.
![srct4](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4587/45879/458794/45879426_a936a2b950e077ac21ef0d4c354d8228_wm.jpg)
Sertéskaraj grillen sütve
A sör remekül illik sültek mellé. Ha marad egy kis pecsenyezsírod, akkor turbózd fel, sörrel párosítva készíts belőle különleges szószt, melyet tálalásnál a pirosra sütött húsra öntözhetsz. A grillen sütött karaj így készítve lesz igazán fejedelmi.
![44387568 a08aeb84aa612173ecf786b6f2169803 wm](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4587/45879/458792/45879228_6614b8d3190b083061e5f5ffe9e2cd52_wm.jpg)
Sörben párolt sertésoldalas
A tunkolós egytepsis fogás eteti magát, olyan finom. A sertésoldalas sárgarépával és fehérrépával együtt sül, sörrel nyakon öntve. Az oldalas hosszú időt tölt a sütőben, az alacsony hőfoknak köszönhetően lesz vajpuha, szinte leomlik a hús a csontról.
![41084879 61f9f13da7c61e9b5b7b5d07e8355c2f wm](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4587/45879/458792/45879230_d2154c2c6307f4d0513dbb5a122897bc_wm.jpg)
Sörpác húsokhoz
És ha már a pácok szóba kerültek, akkor itt találsz egy tökéletes változatot. A sörpác marha- és sertéshúshoz illik igazán, de szárnyassal is ki lehet próbálni. A legjobb ebben a pácban, hogy gyorsan kész van, és bőven elég 1-2 órát állnia benne a húsnak, hogy az ízek kellően átjárják.
![srct3](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4587/45879/458792/45879234_7f9563771daa5fd4d19b63fd2285a71a_wm.jpg)
Káposztaágyon sült kolbász
A káposzta és a kolbász remek párost alkotnak. A két alapanyagból igazán tartalmas és ízletes fogást dobhatsz össze, mely a hűvösebb napokon különösen jólesik. A fogást a sör teszi különlegessé, ha lehet, barna sörrel készítsd el.
![srct2](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4587/45879/458792/45879258_c3334ab1cc135af85ef0fadb665f0d71_wm.jpg)
Sörben sült csirkecomb
A csirkehúst világos sörrel locsold meg, törekedj a jó minőségűre a vásárlásnál, érződni fog a sülten. Tulajdonképpen egy pác kerül a combokra, melyben barna cukor is helyet kap, ettől lesz kellemesen ropogós a bőre, a hús zamata pedig sokkal különlegesebb.
![41200239 790c460f5cd913c1960c83818d43c365 wm](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4587/45879/458792/45879288_e054ce8557f038d9b0b5740ce26913f6_wm.jpg)
Belga fánk sörrel sütve
A sör még desszertben is helyet kaphat, ilyen a belgák híres fánkja. A különleges finomság egyszerűen készül, a kelt tésztába kerül az ital, melytől különleges zamatot kap. A belga fánkot egyszerűen porcukorral meghintve szokás falatozni.
Fotók: Getty Images, Botos Claudia/Sóbors, Szász Eszter