
Banános keksz diódarabokkal: a tésztája puha és szaftos
Ez a puha banános keksz épp olyan, mintha banánkenyeret falatoznál: a gyümölcstől szaftos tésztát roppanós diódarabok dobják fel.
Ennek a receptnek a titka, hogy csupán néhány hozzávalóból készül, és alig negyedóra alatt már tálalhatod is. Ebben a vállalásban az air fryer lesz a jobbkezed.
Magához a sütihez csak banán, liszt, sütőpor és só szükséges, míg a külső bevonathoz némi fahéj, cukor és vaj. A tésztát percek alatt összedobhatod, és szuper desszert lesz belőle akár a barátaidnak, akár a gyermekeidnek.
A banánt tegyük egy tálba és pépesítsük pürés állagúra, nagyjából 80 grammra lesz szükségünk. Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport és a sót a püréhez, majd egy spatulával keverjük össze.
A tészta ragacsos és nedves kell, hogy legyen. Ha túl ragacsos lenne, adhatunk hozzá még 2-3 evőkanál lisztet, de többet ne.
Olajozzuk be a kezünket, és a kész tésztából vegyünk ki kisebb mennyiséget, pl. egy evőkanálnyit, és formáljuk golyó alakúra.
Fontos, hogy a tésztát ne lisztezzük túl, mert a cél az, hogy a tészta nedves maradjon.
A golyókat tegyük bele az air fryerbe, amelybe előtte sütőpapírt tettünk. Akár egy kis olajjal is lepermetezhetjük őket.
Az air fryert melegítsük elő 180 fokra, majd 6-7 percig süssük a fánkokat, amíg szépen megnőnek és aranybarna színűek lesznek.
A fahéjat és a cukrot tegyük egy kis tálba és keverjük össze.
A kész golyókat kenjük meg még melegében egy kis olvasztott vajjal, majd forgassuk bele a fahéjas cukorba.
Tálaljuk melegen.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu