Isteni padlizsános tészta házi paradicsomszósszal: vega fogás laktató formában
A sütőben sült padlizsán önmagában is isteni étel, de tésztával összeforgatva, egytálételként kínálva is mennyei lesz.
Sonka, gomba és zöldborsó alkotja ezt a villámgyors tésztás fogást, mely melegen kínálva a legfinomabb, ezért mindig annyit készíts belőle, amennyi egy étkezésnél elfogy.
A tésztát érdemes friss zöldborsóval keverni, ha így teszel, akkor a receptben írtak szerint bánj vele. Persze mirelit vagy befőtt is kerülhet bele, akkor azonban a gombával és a sonkával együtt keverd a hagymához.
A fogásnak jól áll egy kis frissesség, ezért reszelt citrom héjával és levével még izgalmasabbá lehet varázsolni. Ha azonban kicsit pikánsabb hangulatot adnál az ételnek, akkor chilipehellyel gazdagítsd.
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint. A főzési idő utolsó 4-5 percében a borsót is dobjuk a vízbe, majd szűrjük le.
Egy lábasban vagy magas falú serpenyőben forrósítsunk egy kevés olajat, majd dobjuk rá a finomra aprított hagymát, dinszteljük üvegesre. Ezután a tetszés szerint felvágott gombát és sonkát is keverjük a hagymához, és pároljuk 8-12 percig, közben fűszerezzük sóval és borssal. Ezután adjuk hozzá a tejszínt, és forraljuk egybe 3-4 perc alatt.
A tejszínes raguhoz keverjük hozzá a reszelt parmezánt, a tésztát és a borsót. A kész ételt melegen kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu