Foszlós pizzás csiga: gazdag töltelékkel készítve az igazi

Házi pizzás csiga cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A pizzás csiga akkor a legfinomabb, ha a tésztája házilag készül, a töltelék pedig nincs kisajnálva. Vigyázat, ez a sós csiga eteti magát, olyan finom.

Szeretjük a kelt tésztás csigákat, édesen és sósan is pompásak. A sós változatok közül a pizzás a legnagyobb kedvenc, mely leveles vagy kelt tésztából is készülhet.

Így még finomabb!

Ha igazán különlegesen szeretnéd kínálni, akkor a tésztába érdemes beledolgozni 1 teáskanálnyi oregánót is. A tölteléket pedig kukoricával és újhagymával is feldobhatod. Az igazán sajtos élményért pedig a csigák tetejére is kerüljön reszelt mozzarella.

Házi pizzás csiga

Házi pizzás csiga ct

Hozzávalók 4 személyre

Tészta:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csipet
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 tasak instant élesztő
  • 2 dl tej
  • 10 dkg puha vaj

Töltelék:

  • 10 dkg sonka
  • 15 dkg mozzarella
  • 200 g pizzaszósz
  • kevés liszt a tészta alá
  • kevés olaj vagy olvasztott vaj
Recept idők

Elkészítés:

Tészta:

A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, majd takarjuk le konyharuhával, és 1 óra alatt kelesszük a duplájára.

A sonkát tetszés szerint vágjuk kockákra, a mozzarellát reszeljük le.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen osszuk két cipóra, majd nyújtsuk ki a cipókat téglalap alakúra. Ezután kenjük le pizzaszósszal a két tésztát, majd szórjunk rájuk tetszés szerint az előkészített sonkából és sajtból. A megpakolt tésztákat tekerjük fel, és vágjunk belőlük 2 ujjnyi csigákat.

A csigákat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd a tetejüket kenjük meg kevés olajjal vagy olvasztott vajjal.

A csigákat toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük