A tojásleves is lehet izgalmas és szexi, és tíz perc alatt kész
Paradicsom, koriander, citromlé

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tojásleves már-már annyira ódon hangulatú étel, hogy hozzá képest még a nagyikonyha is frissnek számít, ugyanakkor jó okkal gondoljuk, hogy vannak még benne kihasználatlan lehetőségek. Gyors, tápláló, és ha jól készíted, az íze is fergeteges.

Habár a régi idők ételeire általában úgy gondolunk, mint amikért legalább fél napot kellett dolgozni, de legalább öt órán át rotyogtak a tűzhelyen, természetesen nagyanyáinknak is megvoltak a saját gyorsételeik arra az esetre, amikor hipp-hopp kellett valamit az éhes sereg elé tenni az asztalra.

Meggyőződésem, hogy így találták fel a tojáslevest, ami nagyjából tíz perc alatt készül el, de ebben aztán már tényleg minden benne van, a hozzávalók előszedése és elrakása is, a főzésről nem is beszélve. A tojásleves egy sima rántott leves, és, lássuk be, nem túl fantáziadús ízű, kivéve, ha úgy ízesítjük, hogy az legyen.

Paradicsomos, korianderes

Természetesen a keményebb zöldségek és hozzávalók az erős tempó miatt kiesnek, (egyszerűen ennyi idő alatt nem főnek meg), de ne szomorkodjunk, mert még mindig itt marad nekünk a paradicsom és a koriander. Ha nem szereted, akkor a petrezselyem. Így fűszerezve már egészen más, mediterrán hangulatú, izgalmas, ugyanakkor továbbra is villámgyors és tápláló leves lesz a jutalmad. Próbáld ki bátran, nem fogod megbánni!

Paradicsomos-korianderes tojásleves

paradicsomos tojásleves

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 darab paradicsom
  • 1 liter víz
  • ízlés szerint
  • 2 darab tojás
  • 1 evőkanál citorm leve
  • 0.5 csomag korander / petrezselyemzöld
  • 1 csipet cukor (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

Egy kisebb leveses fazékban elkészítjük a rántást. Olajat hevítünk, rátesszük a lisztet, és addig kevergetjük, amíg barnás nem lesz.

Közben felvágjuk a paradicsomot, ha nagy paradicsomaink vannak, kisebb kockákra, ha koktélparadicsom, akkor elég félbe. Rádobjuk őket a rántásra, egyet forgatunk rajtuk, és rögtön fel is öntjük a vízzel.

Sózzuk, hagyjuk felforrni. Közben a tojásokat feltörjük és egy tálban elhabarjuk.

Amikor felforrt a leves, folytonos kevergetés mellett belecsorgatjuk a tojást.

Egy-két percig hagyjuk még forrni, közben felvágjuk a koriandert / petrezselymet. Elzárjuk a hőforrást, és rászórjuk a zöldfűszert, és belekeverjük a citrom levét. Kész a leves.

Ha igényli az ízlésünk, a paradicsom savasságának ellensúlyozására tehetünk bele egy csipet cukrot is.

Fotó: Shutterstock

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük