Levendulás gin-tonik: ez a koktél garantáltan feldobja a nyarat
Próbáld ki ezt a levendulás csodát, és garantáltan ez lesz az új nyári kedvenc koktélod. A virágos-citrusos ízének képtelenség ellenállni!
Ez a percek alatt összeállítható ital igazi különlegességnek számít. Noha a ginalapú koktélok bizonyára számodra sem voltak eddig ismeretlenek, ezúttal egy teljesen új, gyümölcsös ízkombinációt mutatunk.
A bazsalikom a limonádé mellett a ginhez is remekül passzol, ezért is ajánljuk figyelmedbe ezt az italt, ami csupán 5 hozzávalóból készül.
Tudtad, hogyha a shaker alapanyagait jég nélkül rázod össze, akkor azt száraz shake-nek hívják? Ez a technika teszi lehetővé, hogy ha tojásfehérjével készülő koktélt készítesz, tökéletes legyen: ugyanis a jég kárt tehet a tojásfehérjében, viszont ha utólag adod hozzá, a koktél habos és krémes állagú lesz.
Tegyük bele a bazsalikomleveleket, a gint, az áfonyaszirupot, a citromlevet és a tojásfehérjét egy shakerbe. A jeget még ne adjuk hozzá.
Rázzuk jól össze, kb. 30 másodpercen keresztül.
Ezután adjuk hozzá a jeget, és rázzuk össze újabb 20-30 másodpercig.
A koktélospoharakat hűtsük le, majd szűrjük bele egy szűrőn át a koktélt.
A poharakat vagy a koktélt díszítsük citromkarikákkal és mentalevéllel, majd hidegen tálaljuk.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu