Áfonyás-pisztáciás biscotti: olasz desszert karácsonyi köntösben

4
Nyomtatás
Afonyas-pisztacias-biscotti-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez az áfonyás-pisztáciás biscotti új hagyományt teremthet a karácsonyi sütemények terén: ha olaszosan ünnepelnél, akkor ne hagyd ki a repertoárból!

Ez az áfonyás-pisztáciás biscotti már megjelenésében is a karácsonyt idézi, és az ünnepi hangulathoz az íze is sokat hozzátesz: édes, zamatos aszalt áfonya kerül bele, és minden falatra jut egy roppanós pisztáciadarab is.

Az elkészítése nem bonyolult, így kezdőként sem kell tőle megijedned, arra azonba számíts, hogy nem egy gyors keverem-kavarom, percek alatt készülő desszert, így némi türelem kelleni fog hozzá. A desszert nem tartalmaz tojást vagy tejtermékeket, így növényi étrendbe is beilleszthető.

Áfonyás-pisztáciás biscotti

Afonyas-pisztacias-biscotti

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 150 g növényi vajalternatíva vagy margarin
  • 150 g barna cukor (világos)
  • 100 g kristálycukor
  • 2 tk. vaníliakivonat
  • 400 g finomliszt
  • 2 tk. sütőpor
  • 0.5 tk.
  • 1 közepes bionarancs reszelt héja
  • 150 ml szója- vagy más növényi ital
  • 100 g héj nélküli, sótlan pisztácia durvára darabolva
  • 100 g aszalt vörös áfonya
Recept idők

Elkészítés:

Tegyük egy közepes tálba a szobahőmérsékletű vajalternatívát, adjuk hozzá a kétféle cukrot és a vaníliakivonatot, és keverjük őket fehéredésig. 

Mehet bele a liszt, a sütőpor, a só és a narancshéj, keverjük össze, majd dolgozzuk bele a szójaitalt, végül pedig a pisztáciát és az áfonyát is.

Osszuk a masszát két egyforma részre, formázzunk belőlük hosszúkás, bagetthez hasonló rudakat (ezek tetszés szerint lehetnek vékonyabbak és szélesebbek is), helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára 30-35 perc alatt.

Hagyjuk kissé hűlni, majd még langyosan vágjuk 1,5-2 cm vastag szeletekre. Tegyük vissza a tepsibe, és süssük őket további 20-25 percig 180 fokos sütőben.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon