Az egyik legfinomabb hűsítő desszert nyáron: rétegezett málnás, mascarponés pohárkrém
A krémes, málnás poharas desszert már ránézésre csábító. Ha megkóstolod, akkor még jobban odaleszel érte.
A hűsítő pohárkrémek legalább olyan jók, mint a sok munkával készülő desszertek, ráadásul a végtelenségig variálhatók. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb finomság sütés nélkül is összedobható.
Az egyik fő hozzávaló a roppanós keksz, amelyre kerülhet mascarponés, joghurtos vagy akár pudingos krém is. A legtöbb poharas desszertről a gyümölcs sem hiányozhat.
A pohárkrémek rendkívül mutatósak, így a mennyei áfonyás változat is. Ebben tökéletes összhangban vannak egymással az édes és a savanykás ízek, a limoncellótól pedig még izgalmasabb. Ha gyerekeknek készíted, szörppel vagy sziruppal locsold meg a babapiskótát.
A mascarponét jól keverjük ki a tejföllel és a kétféle cukorral.
A babapiskótákat tördeljük a poharak aljába, és locsoljuk meg limoncellóval. Kanalazzuk rá a mascarponés krémet, és szórjuk meg áfonyával. Folytassuk tovább a rétegezést, míg el nem fogynak az alapanyagok.
A kész pohárkrémeket tegyük hűtőbe legalább egy-két órára, hogy a krém megdermedjen, és az ízek összeérjenek.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu