![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Gyors áfonyás scone - Így készül az angolok kedvenc sütije gyümölccsel gazdagítva
![áfonyacover](https://kep.index.hu/1/0/3275/32751/327516/32751638_2510566_324c2d96f7a90ccde36dda8de801eb99_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Az édes sütemény az angolok kedvence, amit természetesen a délutáni tea mellé fogyasztanak - édes pogácsának is szokták nevezni.
A hagyományos receptben gyümölcs nem kerül a tésztába, félbevágva, lekvárral és tejszínhabbal megkenve fogyasztják. Létezik azonban más változata is, amiben a tésztát bátran gazdagítják, akár bogyós gyümölcsökkel.
Az egyszerű, omlós tésztájú sütemény akkor a legfinomabb, ha tejszín és áfonya kerül a tésztába. Az áfonyás változatot háromszög alakban kínálják, a tetején cukros mázzal meglocsolva, amitől sokkal mutatósabb és finomabb lesz a süti.
Áfonyás scone
![áfonyact](https://kep.index.hu/1/0/3275/32751/327514/32751444_ff75ea81f08b6eb96694f059a286fbc9_wm.jpg)
Hozzávalók 6 személyre
Scone:
- 10 dekagramm vaj
- 25 dekagramm liszt
- 2 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 250 milliliter habtejszín
- 15 dekagramm áfonya
Máz:
- 8 dekagramm porcukor
- 4 evőkanál citromlé
Elkészítés:
A vajat először morzsoljuk össze a liszttel, majd keverjük hozzá a sót, cukrot, sütőport, áfonyát és annyi tejszínt (250 milliliter legyen kéznél, de lehet, hogy nem fogja az egészet felvenni a tészta), hogy homogén tésztát tudjunk gyúrni az alapanyagokból. Folpackkal lefedve 15-30 percre tegyük a hűtőbe.
A tésztát enyhén lisztezett felületen, tetszőleges vastagságúra kinyújtjuk (picit vastagabbra érdemes), vághatunk belőle háromszögeket, vagy pogácsaszaggatóval klasszikus kör alakban is elkészíthetjük.
A formázott tésztát sütőpappírral bélelt tepsire helyezzük, majd 180 fokos sütőben 20-30 perc alatt megsütjük.
Kisebb méretű lábasban keverjük össze a porcukrot és a citromlevet, majd kis láng felett 2-3 percig főzzük. A mázat csurgassuk a kihűlt tésztára, hagyjuk, amíg megszilárdul a sütin.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!