Ez a 8 legfinomabb, alakbarát fogás csirkemellből: így készítsd el, hogy ne legyen unalmas
Ízletes és egészséges fogások készíthetőek az egyszerű csirkemellből, amikkel nagyon változatossá lehet tenni az étrendet.
A karácsonyi ételek okozta mámorban dőzsölve bizony mindenkivel megeshet, hogy a halászlé, a kacsamell, a párolt lila káposzta és a megannyi süteményen innen és túl megkíván valami egyszerűbbet.
Az ilyen esetekre tökéletes választás lehet ez a vörös áfonyával és friss rozmaringgal készült csirkemell, ami mindössze fél óra alatt megvan, és abszolút gyomorkímélő.
A csirkemelleket, ha szeretnénk, hosszában vágjuk félbe, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg mindkét oldalukat.
A fokhagymát tisztítsuk meg, és vágjuk apróra. A narancsnak reszeljük le a héját, és tegyük félre. A rozmaringszálakat öblítsük le, és csepegtessük le.
Egy nagy méretű serpenyőben hevítsük fel az olajat, és a mellek mindkét oldalát pirítsuk le 2-3 perc alatt. Tegyük át őket egy tányérra, és hagyjuk pihenni.
Készítsük el az áfonyás szószt. Abba a serpenyőbe, amelyben a csirke pirult, tegyük bele az apróra vágott fokhagymát, és közepes lángon pirítsuk kb. 30 másodpercig, vagy amíg illatos nem lesz.
Ekkor adjuk hozzá az áfonyát, a rozmaringszálakat, az alaplevet, facsarjuk bele a narancsot, adjuk hozzá a korábban lereszelt narancshéjat, a balzsamecetet, a mézet és a mustárt. Sózzuk, borsozzuk, forraljuk fel, majd vegyük alacsonyra a lángot, és pakolásszuk bele a lepirított csirkemelleket.
Közepes vagy alacsony lángon addig főzzük, amíg a csirke megpuhul (kb. 10-15 perc).
Az elkészült csirkemelleket szedjük tányérra.
A szószból halásszuk ki a rozmaringágakat, majd kóstoljuk meg, és szükség esetén ízesítsük még sóval, borssal, esetleg, hogyha túl édes vagy túl savanykás az íz, akkor mézzel, ecettel és citromlével tudjuk alakítani.
Ezután öntsük rá a szószt a húsokra, és élvezzük az ünnepi ízeket!
Fotók forrása: Getty Images
@sobors.hu