Baconnel körbetekert egybefasírt: kétféle húsból még finomabb

6
Nyomtatás
Ünnepi egybefasírt cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A mutatós és ízletes ünnepi fasírt frissen sütve és másnap is jólesik, ezért bátran készítheted dupla adagban.

Az egybefasírt egyszerűen készül, mégis nagyon gusztusos és finom, tökéletes vendégváró. A fasírtot sokféle recept szerint kipróbálhatod, finom tojással vagy zöldségekkel töltve. Most egy egyszerűbb változatot ajánlunk: a fasírt baconnel körbetekerve kerül a sütőbe, amely látványban és ízben is pluszt ad hozzá.

Az ünnepi finomság nagyobb adagban is készülhet, sok embert jóllakathatsz vele. Ha pedig maradna belőle, ne aggódj, az egybefasírt hidegen is finom. Másnap hideg salátával is kínálhatod, vagy dobj össze belőle egy kiadós napindító szendvicset.

Ünnepi egybefasírt

Ünnepi egybefasírt ct

Hozzávalók 6 személyre

  • 2 szelet kenyér
  • víz szükség szerint
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 50 dkg darált marhahús
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fokhagymakrém
  • 2 teáskanál vöröshagymakrém
  • 1 darab tojás
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 500 g bacon
Recept idők

Elkészítés:

A kenyérszeleteket áztassuk vízbe.

A sertés- és a marhadaráltat tegyük keverőtálba, majd adjuk a húshoz a sót, borsot, fokhagymakrémet, vöröshagymakrémet, tojást, mustár, sűrített paradicsomot és a kinyomkodott kenyeret.

Vegyünk elő egy őzgerinc- vagy kenyérformát, kenjük ki kevés olajjal, majd tegyük bele a bacont.

A baconre simítsuk rá a darált húsos keveréket, majd a szalonna kilógó részeivel fedjük le. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 35-45 perc alatt süssük készre.

Tipp:

A masszát úgy is körbetekerheted a baconnel, ha előveszel egy fóliát vagy sütőpapírt, ezt megkened kevés olajjal, majd ráhelyezed a baconszeleteket. A baconre mehet a darált húsos massza, majd a fólia vagy sütőpapír segítségével tekerd fel.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon