A kenyérszeleteket áztassuk vízbe.
A sertés- és a marhadaráltat tegyük keverőtálba, majd adjuk a húshoz a sót, borsot, fokhagymakrémet, vöröshagymakrémet, tojást, mustár, sűrített paradicsomot és a kinyomkodott kenyeret.
Vegyünk elő egy őzgerinc- vagy kenyérformát, kenjük ki kevés olajjal, majd tegyük bele a bacont.
A baconre simítsuk rá a darált húsos keveréket, majd a szalonna kilógó részeivel fedjük le. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 35-45 perc alatt süssük készre.
Tipp:
A masszát úgy is körbetekerheted a baconnel, ha előveszel egy fóliát vagy sütőpapírt, ezt megkened kevés olajjal, majd ráhelyezed a baconszeleteket. A baconre mehet a darált húsos massza, majd a fólia vagy sütőpapír segítségével tekerd fel.