Áfonyás sült zabkása: a rohanós reggelek megmentője

3
Nyomtatás
sültzabkása
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha szereted a zabkását, azért, ha eddig nem szeretted, akkor pedig pont azért kell kipróbálnod ezt az extrán áfonyás sült zabkását!

A gyümölcsös sült zabkása tökéletes választás mindenkinek, aki szereti az édes és laktató reggeliket, de nem szeret sok időt tölteni reggelente a konyhában. Ráadásul, ha meguntad már az egyéjszakás zabkását, de valami hasonló praktikus és előre elkészíthető reggeliötletet keresel, akkor ez lesz a neked való!

Az köztudott, hogy a zabkása az egyik legjobb módja annak, hogy energikusan induljon a reggel, és ha ezt kiegészítjük az antioxidánsokban gazdag áfonyával, akkor máris tettünk valamit az egészségünkért és a szépségünk megőrzéséért.

Áfonyás sült zabkása

sültáfonyászabkása2

Hozzávalók 20 x 20 cm-es formához cm átmérőjű formához

  • 1 bögre apró szemű zabpehely
  • 2 bögre tej (vagy növényi ital)
  • 1 db banán
  • 0.5 bögre friss vagy fagyasztott áfonya
  • 1 evőkanál méz vagy barna cukor
  • 0.5 teáskanál fahéj
  • 0.25 teáskanál vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

Egy érett banánt egy kis méretű (20x20 centis) hőálló tálban nyomkodjunk szét, majd adjuk hozzá a nedves alapanyagokat: a tejet, a vaníliakivonatot és a mézet. Alaposan keverjük össze.

Forgassuk bele a zabpelyhet, az áfonyát és a fahéjat is. Oszlassuk el egyenletesen a keveréket.

Tegyük 180 °C-ra előmelegített sütőbe, és 10-15 percig süssük, vagy míg a zab megpirul.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon