Almás-fahéjas zabkása sütőben sütve: tápláló és isteni reggeli

9
Nyomtatás
almas-sutos-zabkasa2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Sütőben sütve még finomabb a zabkása, ráadásul rengetegféle gyümölccsel és fűszerrel dobhatod fel az alapot.

Ha valami tápláló, rostban gazdag reggelivel indítanád a napot, a zabkása a legjobb választás! Ha esetleg nem kedveled a klasszikus, picit pépesebb változatot, akkor is érdemes egy esélyt adnod a sütőben sült verziónak, a teteje picit megpirul, a zabpehely szépen magába szívja a folyadékot és a fűszereket, teljesen új élmény lesz.

Ez az almás-fahéjas verzió igazi téli ízkombináció, mindenképp teszteld le, és ha még diót is keversz bele, egyszerre lesz puha és ropogós. A fahéj mellé ízlés szerint más melegítő fűszerek is kerülhetnek, de vaníliával is érdemes feldobni.

Almás-fahéjas zabkása

almas-sutos-zabkasa

Hozzávalók 6 személyre

  • 200 g zabpehely
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk fahéj
  • 0.5 tk szerecsendió
  • 1 csipet
  • 420 ml tej vagy növényi ital
  • 2 db tojás
  • 80 ml juharszirup
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 2 közepes db alma
  • 70 g dió
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, vajazzunk ki egy 20x20 centis sütőtálat.

Egy nagy tálban keverjük össze a zabpelyhet, a sütőport és a fűszereket. Egy másikban a tejet/növényi italt, a tojásokat, a juharszirupot és a vaníliát.

Vegyítsük össze a száraz és a nedves hozzávalókat, majd forgassuk bele az apró kockákra vágott almát és durvára darabolt diót.

Öntsük a masszát a sütőtálba, a zabpelyhet picit nyomkodjuk le, hogy a folyadék ellepje.

Toljuk a sütőbe 40-45 percre, míg a teteje pirult nem lesz. Hagyjuk 5 percig hűlni, mielőtt kínálnánk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon