Répatorta másképp: tápláló zabkása nem csak reggelire

5
Nyomtatás
repatorta-zabkasa
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A zabkása ízeiben visszaköszön a klasszikus répatorta, azonban sokkal táplálóbb formában kínálhatod, ráadásul pillanatok alatt készen van.

Mindened a répatorta, és az elkészítésével sincs gondod, de szeretnél egy kis időt spórolni? Próbáld ki zabkása formájában: ízében hozza a klasszikus kedvencet, de 15 perc összedobni, ráadásul egy sokkal táplálóbb és egészségesebb desszertet vagy reggelit kapsz végeredményül.

Ahogyan a klasszikus répatortából, úgy ebből sem hiányozhat – természetesen a főszereplő zöldség mellett – a dió, illetve az olyan melegítő fűszerek, mint a fahéj vagy a szerecsendió. Hogy még gazdagabb legyen, a zabkásaváltozatba mazsola és kókusz is kerül.

Ha hiányolnád róla a mascarponét, kanalazz a tetejéte felvert habtejszínt, úgy még finomabb lesz!

Répatortás zabkása

repatorta-zabkasa2

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 2 kisebb db répa
  • 500 ml víz
  • 60 g finom szemű zabpehely
  • 2 ek. mazsola
  • 4 ek. kókuszreszelék
  • 4 ek. apróra vágott dió
  • 1 tk. fahéj
  • 2 csipet szerecsendió
  • 2 csipet szegfűszeg
  • 2 csipet gyömbér
  • 2 csipet
  • 1 ek. méz
  • 1 tk. vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

A répákat hámozzuk meg, majd reszeljük le finom lyukú reszelőn, tegyük egy kis lábasba.

Öntsük fel a vízzel, majd forrásig melegítsük, és közepes lángon főzzük 3 percig.

Adjuk hozzá a zabpelyhet, és főzzük további 1-2 percig, vagy míg magába nem szívja a vizet. Közben folyamatosan kevergessük.

Ekkor keverjük bele a mazsolát, a kókuszt, a dió felét, az összes fűszert, a mézet és a vaníliát is. Forgassuk egybe, ízlés szerint még tovább ízesíthetjük.

Szedjük ki két tálkába, és a maradék dióval díszítsük.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon