Tudod, mi volt Al Capone kedvenc étele? A diós tésztáért rajongott, mutatjuk a receptjét

dtcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A rosszfiúk is szeretik a hasukat, a történelem leghíresebb gengszterje, a legendás Al Capone egy egyszerű tésztás ételt imádott.

Ki volt Al Capone? A név sokaknak ismerős lehet, nem véletlenül, hisz az 1899-ben született Al Capone az alvilág legendás figurája, az egyik legismertebb gengszter, akinek a személye a filmeseket is megihlette. A filmtörténelem egyik felejthetetlen alkotása az 1983-ban bemutatott A sebhelyesarcú, melyben az Al Pacino által életre keltett Tony Montanát Al Caponéról mintázták.

Al Capone kegyetlen bűnözőként vívta ki magának a hírnevet, bár emberölést sosem tudtak rábizonyítani. Személye a mai napig érdekli az embereket, árveréseken licitháborúk alakulnak ki a gengszter személyes tárgyai iránt. Az ilyen különleges ereklyék megszerzése mellett az is érdekes lehet, mi volt a kedvenc könyve vagy étele. Nos, Al Capone szerette a hasát, egy egyszerű, mégis különleges diós tészta volt a legkedvesebb étele.

Al Capone kedvenc tésztája

dtct

Hozzávalók 2 személyre:

  • 200 gramm spagettitészta
  • 150 gramm dió (egész)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál mascarpone
  • 1 evőkanál méz
  • 3 evőkanál tej
  • só ízlés szerint
  • 0.5 teáskanál majoranna
  • parmezán ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint. A főzővízből tegyünk félre 1-2 merőkanállal.

A diót vágjuk durvára, a fokhagymát zúzzuk össze, majd keverjük egybe.

A diós fokhagymához adjuk hozzá a mascarponét, mézet, tejet, sót, majorannát, keverjük krémesre, ha szükséges, akkor a félretett főzővizet is öntsük a krémhez.

A tésztát és a diós krémet forgassuk egyebe, tálalásnál reszelt parmezánnal lehet kínálni.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük