![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Így lesz igazán omlós az egészben sült csirke: az alaplé csodát tesz a hússal
![acscover](https://kep.index.hu/1/0/3953/39535/395359/39535921_3016391_dc6453cb979661c628cb468e2e23c4a7_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Az alaplében készült csirke omlós, szinte leválik a csontról, az íze pedig fenomenális. Egyszerű sütési technika, amit érdemes kipróbálni.
Alaplével minden finomabb: mártásokat, krémleveseket és még egészben sült húst is készíthetsz vele. Az alaplé tele van értékes tápanyagokkal és finom ízekkel, ezek az aromák beivódnak a húsba, szaftos és rendkívül ízletes végeredményt tehetsz az asztalra.
A legjobb, ha sütőben készül az egész csirke, ha azonban nincs nagy hőálló edényed, akkor is el tudod készíteni ezt a fantasztikus fogást. Tűzálló tál híján helyezd a csirkét egy nagy fazékba, tedd mellé a zöldségeket és a kakukkfüvet, öntsd rá az alaplevet és a bort, majd fedő alatt, lassú lángon főzd puhára a szárnyast, végül tedd tepsire és süsd pirosra. Az alaplevet utána semmiképpen se dobd ki, szűrd le, hűtsd ki, más fogásnál még a hasznodra lehet.
Alaplében sült csirke
![acsct](https://kep.index.hu/1/0/3953/39535/395359/39535947_3f9e68c0f5a3487f9f10357823ac91aa_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 1 darab egész csirke
- 4 darab vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
- 1 csokor kakukkfű
- 180 milliliter fehérbor
- 1 liter alaplé (csirke vagy zöldség)
- kevés olaj
Elkészítés:
A csirkét sóval és borssal fűszerezzük be.
Egy nagy serpenyőben forrósítsunk az olajat, majd a csirke minden oldalát pirítsuk körbe.
Helyezzük hőálló edénybe a csirkét, a darabolt hagymát, fokhagymát és a kakukkfüvet tegyük a hús köré, utána öntsük rá az alaplevet és a bort. Toljuk 150 fokosra előmelegített sütőbe 2 órára, majd vegyük feljebb az erősségét 180 fokra, 20-30 perc alatt süssük pirosra a húst. (A sütési idő eltérő lehet, kisebb szárnyasnál kevesebb idő is elegendő.)
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!